Звернення Духовної Ради Християнських Церков м. Кам’янця-Подільського щодо місцевих виборів 2020 року
Суспільство
18.09.2020
25 жовтня відбудуться вибори, які вкажуть, хто буде очільниками місцевого самоврядування та нашими з вами представниками у міських та обласних радах та визначать вектор розвитку громад на найближчі роки. Церкви та релігійні організації не втручаються у політику та виборчий процес, проте отримали завдання від самого Бога — формувати сумління своїх вірних та бути світочем на шляху щоденного слідування за Ісусом Христом

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Тим більш, що релігійні громади беруть активну і непересічну участь у житті нашого міста та держави, а віруючі християни різних християнських конфесій є рівноправними громадянами та платниками податків. Тому пастори та священики Духовної Ради Кам’янця-Подільського вирішили звернутися до прихожан своїх Церков та всіх людей доброї волі у цей важливий для нашого міста момент зі словом заохочення та підтримки.

1. Активна участь у виборах є моральним та громадським обов’язком кожного християнина і є безпосереднім проявом любові до ближнього. Вірний учень Христа має відчувати відповідальність за долю своєї Батьківщини та народу та турбуватися про спільне добро всіх мешканців нашої землі. Правда, що без Бога ми не здатні змінити нашу країну на краще, але також і Бог не буде цього робити без нас.

2. Церкви не можуть і не будуть вказувати на конкретні прізвища та кандидатів, за кого варто віддати свій голос. Це особиста справа кожної людини, але ми закликаємо ретельно обдумати та зважити ваш вибір, шукати на молитві розпізнання волі Божої, щоб ваші вчинки були згідні з вашим сумлінням та не йшли у розріз з християнською вірою та біблійними цінностями. Просимо Вас бути не «ПРОТИ» чогось, а «ЗА» позитивні зміни, розвиток та добробут наших громад. Адже «немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені є від Бога» (Рим.13:1). Проте як одна влада для народу є Божим благословенням, інша натомість являється прокляттям та карою за гріхи.

3. Заохочуємо Вас уважно читати передвиборчі програми кандидатів та не піддаватися маніпуляціям та пустим обіцянкам, а шукати тих, чиї вчинки та життя співпадають з їхніми словами та обіцянками, бо «віра без діл мертва! (Як.2:26). Закликаємо всіх осіб, які подали свої кандидатури на вибори до місцевого самоврядування, визначитися та оприлюднити свої позиції з основних моральних та етичних питань.

4. Переконані, що не можна слідувати і вірити у Христа і водночас підтримувати тих, які переслідують Божі Церкви (див. Діян.9:5), зневажливо ставляться до біблійних чи сімейних цінностей, заперечують гідність і право на життя усіх без винятку людей від зачаття до природної смерті, усувають християнську етику зі шкіл, своїми діями чи словами шкодять моралі. Втім як і також запроваджують чи схвалюють закони та норми, які наносять непоправну шкоду дітям і молоді або обмежують свободу слова та віросповідання. «Ніхто двом панам служити не може, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні». (Мт 6:24).

Читайте також: Запорізька міська рада порушує Конституцію заради гей-параду

5. Будь-яка неправомірна винагорода чи підкуп голосу є великим моральним та суспільним злом, гріхом супроти правди та злочином не тільки згідно чинного українського законодавства, але і проти власної гідності і кращого майбутнього своїх дітей. Отримавши сьогодні невеликі матеріальні дивіденди, можна набагато більше втратити завтра, адже ті, хто нечесним способом хоче дістатися влади, за будь-яку ціну будуть намагатися втриматися при ній або повернути з надлишком витрачені на підкуп кошти. Право демократичного вибору — це дар і відповідальність, які були плодом мрій та страждань багатьох поколінь українців, а також не забуваймо, що це і велика благодать від Бога. Тому своїм голосом не торгують!

6. Закликаємо з повагою ставитися до вибору та поглядів інших, адже християни покликані не осуджувати інших, а своїм прикладом, словами та життям свідчити про істину та «коли можливо, якщо це залежить від вас, жити у мирі зо всіма людьми»! (Рим.12:18). Від усього серця просимо, щоб Бог послав нашій країні справжню єдність та мир, а наші політичні відмінності не стали причиною для конфліктів та поділів.

7. Закликаємо отже, «чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей, за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості. Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди» (1Тим.2:1-4). Заохочуємо до ревної молитви та посту у намірах майбутніх місцевих виборів 2020 року, щоб передусім здійснилася Божа воля, а на нашу землю зійшла щедра Божа благодать.

З молитвою та благословенням,

Священики і Пастори християнських Церков м. Кам’янця-Подільського:

Микола Каспров, головуючий Духовної ради Християнських Церков та релігійних організацій м. Кам’янця-Подільського, єпископ Церкви Євангельських Християн Баптистів

Олександр Вершигора, єпископ Хмельниччини ХЄВ, Пастор Церкви «Християнин».

Леон Дубравський, правлячий єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Віктор Ємелін, пастор церкви «Божа Благодать» УЦХВЄ.

Ігор Орденанс, пастор Помісної церкви на Поділлі.

Валерій Подялюк, пастор церкви «Євангельський голос» УЦХВЄ.

Олександр Чайка, Пастор Церкви «Вістка Миру» Євангельських Християн Баптистів.

Володимир Чорнописький, пастор церкви «Світло Христове» УЦХВЄ.

Сергій Чорнописький, пастор церкви «Христа Спасителя» УЦХВЄ.

Олександр Бучковський, прес-секретар Духовної ради м. Кам’янця-Подільського.

Валерій Каспров, координатор молитовних сніданків м. Кам’янця-Подільського.

За інформацією прес-служби Духовної Християнських Церков та організацій м. Кам’янця-Подільського

Джерело: kmc.media

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини