Створена Рада Християнських Церков Харкова
Все для церков
18.06.2021
14 червня створена Рада Християнських Церков Харкова

Перша ініціативна зустріч зі створення Ради Християнських Церков міста Харкова та області відбулася 2 червня в будинку Єпископату Римо-Католицької Церкви за ініціативою єпископа Німецької євангелічно-лютеранської церкви Павла Шварца та єпископа Харківсько-Запорізького Римсько-Католицької Церкви Павла Гончарука.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У зустрічі взяли участь також єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан (Православна Церква України), екзарх Харківський єпископ Василь Тучапець (Українська Греко-Католицька Церква), пастор Віктор Хаустов (Українська Лютеранська Церква), пастори Сергій Дацько та Олександр В’ялов (Асоціація Місіонерських Церков Євангельських Християн України), старший пастор Сергій Циганков (Церква Християн віри євангельської-п’ятидесятників «Джерело Життя»).

На ній було прийнято рішення про проведення установчого засідання, на яке були запрошені представники інших християнських конфесій: Вірменської Апостольської Церкви, баптистських, п’ятидесятницьких та харизматичних об’єднань та незалежних церков, а також Церкви адвентистів сьомого дня.

Читайте також: В Хмельницькій облраді створено депутатську групу «За сімейні цінності»

Засідання відбулося в тому ж приміщенні. Учасниками була затверджена назва “Рада Християнських Церков Харкова” і обраний головуючим єпископ НЄЛЦУ Павло Шварц терміном на один рік.

Головне завдання Ради налагодження дружніх відносин поміж християнських конфесій Харкова, обмін досвідом у різноманітних служіннях та спільне представлення євангельських цінностей.

Також Рада займатиметься налагодженням зв’язків з міським головою та Харківською  міською радою, Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною радою, іншими державними органами та комунальними установами, дипломатичними представництвами, місцевими та міжнародними організаціями, які працюють у Харкові.

Джерело: nelcu.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для церков
Останні новини
Останні новини