Прийнято закон: за невдягнуту маску штрафуватимуть на місці
Covid-19
06.11.2020
Передбачається штраф у 170-255 гривень

Верховна Рада України посилила відповідальність за відсутність масок в період карантину в громадських місцях. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За проєкт закону 3891 проголосували 267 нардепів, пише lb.ua.

До Кодексу України про адміністративні правопорушення внесли норму, що перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, —тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн).

Читайте також: Рада планує посилити покарання за дитячу порнографію

Також 262 парламентарі проголосували за альтернативний законопроєкт, який, окрім внесння в КУпАП відповідальності за відсутність маски, передбачає збільшений штраф для представників влади. 

"Ті самі дії, якщо вони вчиненні особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, визначеними підпунктом "а" пункту 1 частини першої статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", — тягнуть за собою накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти (1700-2550 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", — йдеться в документі. 

Джерело: lb.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Covid-19Законодавство
Останні новини
Останні новини