Рак від куріння може виникнути у людей віком 35+
Загрози та виклики
02.03.2021
Результатом переходу зі звичайних сигарет на електронні є більша залежність від нікотину, через що існує ризик виникнення раку легень у людей віком 35+, а не 50+, як це було 10 років тому. Про це заявив нейрохірург-онколог Антон Шкіряк

За словами лікаря, українці, які перешли на електронні сигарети, курять значно частіше.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посланням на ukrinform.ua.

До того ж безпечного куріння не існує, сказав А. Шкіряк. Від негативного впливу нікотину не рятують електронні цигарки та куріння тютюнових виробів електричного нагрівання (ТВЕН).

Нейрохірург-онколог зауважив, що зараз рак може виникнути у людей віком 35+, хоча 10 року тому цей показник був у людей, які мають вік 50+.

Читайте також: Депутати хочуть обдурити українців та проголосувати за збільшення доходів грального бізнесу

Також він повідомив, що лікування людей з онкологічними захворюваннями, спричиненими курінням, є дорогим. Тому українська медицина не може всіх забезпечити усім необхідним.

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, в Україні щороку помирають 85 тисяч українців внаслідок вживання тютюнових виробів, — це 233 людини щодня. За 10 років в країні поширюється куріння серед молоді. А куріння ТВЕН у 2020 році в порівнянні з 2019 роком, серед людей віком 18-30 років, зросло у 4 рази.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та виклики