Шмигаль: «Безвіз не відміняється»
Суспільство
18.09.2020
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що безвізовому режиму України з Європейським союзом нічого не загрожує

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомив Денис Шмигаль під час години запитань до уряду 18 вересня, пише pravda.com.ua.

Пряма мова: "Безвіз не відміняється. Наші міжнародні колеги і з Європейського союзу, і Сполучених Штатів абсолютно відверто заявляють про необхідність проведення прозорого конкурсу (на главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ред). Ми зараз дотримались усіх процедур, які прописані правилами, законодавством України, далі питання лишається до відкритості прозорості конкурсу.

Давайте подивимось, як пройде конкурс, і всі разом, цілим суспільством, парламентом. Я впевнений, що все буде зроблено абсолютно в межах чинного законодавства".

Читайте також: Тотальне стеження. Як під гаслом боротьби з кіберзлочинністю силовики можуть отримати доступ до ваших смартфонів?

Що передувало: "Європейська солідарність" Петра Порошенка заявила, що рішення Верховної Ради щодо формування конкурсної комісії САП поставило під загрозу безвізовий режим з Євросоюзом. У партії назвали комісію кишеньковою.

Водночас в Офісі президента заявили, що "взяли до відома як визначення комісії, так і критику в суспільстві, яка супроводжувала це рішення парламенту".

Передісторія: Рада на засіданні 17 вересня підтримала проєкт постанови №4104 про визначення представників до складу комісії.

Постанову підтримали нардепи "Слуги народу", "Опозиційна платформа За життя", депгрупи "За майбутнє", "Довіра" та позафракційні.м"Голос", "Євросолідарність", "Батьківщина" голосували "проти". 

Джерело: pravda.com.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство