Швеція перша з країн заборонила процедури зі зміни статі для дітей
Європа та світ
06.05.2021
У Швеції заборонили застосовувати блокатори пубертату для дітей до 16 років

Раніше процедури зі зміни статі були дозволені з 12, а іноді і з 8 років.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Швеція стала першою у світі державою, що відмовилася від голландського протоколу лікування дітей з гендерною дисфорією, передає rodyna.org.ua з посиланням на «SEGM». Раніше лікарі могли вводити дітям блокатори пубертату з 12-річного віку, а в деяких випадках з 8 років.

Використовувані препарати спрямовані на зупинку статевого дозрівання людини. Серед іншого, застосовувалася речовина лупрон, яку використовують для хімічної кастрації педофілів. Другим етапом гендерної трансформації є включення крос-статевих гормонів і операція з видалення первинних та вторинних статевих ознак.

Читайте також: Німеччина закрила один з найбільших сайтів дитячої порнографії у даркнеті

Однак відтепер у Швеції заборонено використовувати ці практики по відношенню до дітей до 16 років. Медикаментозне лікування підлітків від 16 до 18 років все ще дозволено, але тільки в дослідницьких установах, схвалених Швецією.

Експерти пов’язують безпрецедентне рішення шведської влади зі справою Кіри Белл, яка в 2020 році виграла суд проти клініки гендерної ідентичності. У ранньому віці дівчина змінила стать, але потім відмовилася від трансгендерності і повернулася до життя у своїй біологічній статі.

Завдяки цьому процесу британський Верховний суд зобов’язав клініки гендерної ідентичності опублікувати результати досліджень та експериментального лікування дітей з гендерною дисфорією. З’ясувалося, що ці практики носять довічний і серйозний характер, і що діти у віці 8-12 років не можуть приймати відповідне рішення.

Джерело: rodyna.org.ua

____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини