Соціальні мережі: Кого ви прославляєте – Бога чи себе?
Молоде життя
27.07.2021
На перший погляд соціальні мережі - це чудово! Тут дуже просто влаштувати своє особисте життя, зробити кар’єру. За допомогою фотошопу, начебто переконливих історій і хитромудрих висловів людина може створити собі непогану саморекламу. В соціальних мережах ми навіть можемо підвищити свій соціальний статус.

Але чи слід нам, як християнам, бути більш обережними з соціальними мережами? Яку ціль ми переслідуємо викладаючи нові пости? Чи прославляють вони Бога, або це лише для того, щоб похизуватися? Хоч ми і викладаємо фото або історії створюючи позитивний контент для лайків, але чи не хочемо ми цими публікаціями викликати трішки заздрості у інших?

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Значна кількість наших підписників не є християнами. Їм може здатися, що християни нічим не відрізняються від світу, тобто такі ж матеріалістичні і пихаті. Ми роздуваємо власну гідність, щоб стати більш популярними та бажаними замість того, щоб використовувати мережі для слави Божої. У Приповістях 27:2 написано: «Нехай інший тебе вихваляє, а не уста твої, чужий, а не губи твої».

Також особливо обережними потрібно бути, коли ми коментуємо ті чи інші події. Наприклад, коли ми ділимось надто ревними дописами про політику, то цим ми лише компрометуємо християнство. Наші дописи не повинні бути агресивними, а навпаки. У посланні до Галатів 5:22-23 ми читаємо: «А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких!»

Ми можемо використовувати соціальні медіа для добрих цілей: для заохочення інших, якихось корисних соціальних проектів, але навіть публікуючи такий позитивний контент важливо впевнитись, що це не один зі способів лише похвалити себе за добрі справи перед іншими. У Матвія Ісус говорить: «Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня!».

За матеріалами: christianpost.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Молоде життя