5500 молодих християн світу, яких переслідують за віру, отримають стипендії від уряду Хорватії
Добрі справи
18.06.2021
У Міністерстві освіти та науки Хорватії та в Міністерстві закордонних та європейських справ надійшло 5500 заяв на стипендії, призначені для молодих переслідуваних християн із країн Азії, Африки та Близького Сходу

Уряд виділив близько 172000 фунтів стерлінгів (245000 доларів або 200000 євро), щоб дати можливість молодим людям, яких переслідують за їхню християнську віру, навчатися і отримувати ступінь бакалавра і аспіранта в Хорватії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ініціатором програми стала член парламенту Маріана Петір. Вона заявила, що право на свободу віросповідання порушується в кожній третій країніЮ і що, за підрахунками, близько 67% світового населення, або 5,2 мільярда людей, проживають у країнах, де існують серйозні обмеження релігійної свободи.

Деякі інстанції Хорватії були проти і стверджували, що гуманітарна допомога не повинна надаватися на дискримінаційній основі. У відповідь на це, Петір відповіла, що «на жаль, християни є найбільш переслідуваною релігійною групою у світі».

Читайте також: "Справжній поляк стане на коліна тільки перед Богом, а не перед футболістами", ― заява посла Польщі в Німеччині

Аналогічним чином Фонд Варнави надає гранти на фінансування вищих навчальних закладів спеціально для християн, насамперед у країнах чи регіонах, звідки родом самі студенти.

У країнах, де християни занадто бідні, щоб здобути вищу освіту, багатьом мусульмани пропонують стипендії від ісламських установ, але нерідко це призводить до переходу в іслам.

За матеріалами barnabasfund.org

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Добрі справиОсвіта і наукаЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини