Суддя доручає шкільному округу припинити молитви та читання Біблії
Європа та світ
20.09.2020
Федеральний суддя 14 вересня наказав шкільному округу штату Теннессі та його працівникам не пропагувати релігію в шкільних заходах. Це відбулося після того, як округ дозволив певні релігійні вирази, порушуючи рішення Верховного суду США

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на CHRISTIAN HEADLINES.

Американський окружний суддя Уеверлі Д. Креншоу 14 вересня видав судову заборону на шкільну систему округу Сміт, в якій забороняє шкільну молитву та релігійні вислови, схвалені школою.

Наказ Креншоу вийшов через рік після того, як Американський союз громадянських свобод (ACLU) в Теннессі подав позов до школи від імені двох сімей, діти яких відвідують цю школу.

«Сім’ї повинні приймати рішення про те, як навчати своїх дітей релігії, а не державні школи, сказала Хеді Вайнберг, виконавчий директор ACLU штату Теннессі. — Сьогоднішній указ про згоду гарантує, що школи  округу Сміт будуть зосереджені на забезпеченні якісної освіти для всіх учнів, незалежно від їхніх релігійних переконань».

Читайте також: Джон МакАртур готовий розпочати служіння у в’язниці, якщо опиниться за ґратами

 Суддя написав, що школа визнала те, що дозволила:

– промовляння молитви на таких заходах, як випускні та футбольні ігри, супроводжувані проханнями до присутніх схилити голови та молитися;

– тренери повинні брати участь у молитвах зі студентами до та після спортивних змагань;

– роздачу Біблії п’ятикласникам членами «Гедеонова братства»;

– студентами  у тренажерній залі намальовано фреску, на якій зображено хрест поруч зі словами «Ми віримо в Бога»;

– розміщення табличок із біблійними віршами у шкільних коридорах;

– вчитель повинен щодня читати дітям біблійні вірші.

«Деякі з цих звичаїв та інші, про які йдеться у скарзі:

а) підтримують та пропагують релігію;

б) мають на меті чи наслідком просування релігії;

в) та/або примушують до релігійних обрядів прямо чи опосередковано, порушуючи пункт про встановлення першої поправки», написав Креншоу.

За його словами, адміністрації школи заборонено, серед іншого, «сприяти, просувати, підтримувати, брати участь або проводити молитви під час або спільно зі шкільними заходами для будь-якої школи в межах шкільного округу». Їм також забороняється пропагувати «свої особисті релігійні вірування учням на уроці або під час шкільного заходу або у зв’язку з ним». Крім того, посадові особи «не повинні цитувати, читати чи призначати читання з Біблії, святого тексту або проповіді без законних, нерелігійних, освітніх цілей».

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини