На Сумщині відбувся молитовний сніданок
Національні молитовні сніданки
30.05.2021
29 травня на Сумщині пройшов Молитовний сніданок за участю голови Сумської ОДА Василя Хоми, держслужбовців та священнослужителів Сумщини

«Ми вирішили продовжити прекрасну традицію проведення Молитовних сніданків у Сумській області, – повідомив Василь Хома. – Давайте щомісяця проводити такі сніданки, адже вони об’єднують не лише релігійні спільноти, а й представників влади».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини

За його словами, Молитовні сніданки є своєрідним майданчиком, через який віруючі політики, священики і пастирі намагаються надихнути своїх колег та сильних світу цього, що не можна успішно вести свою роботу щодо розбудови держави без Бога і християнських цінностей. Бо саме в біблійних цінностях і є запорука успіху не лише політика, парламентаря, міністра, але і простої людини.

Організатор Молитовних сніданків в Сумській області та Україні Віталій ОРЛОВ зазначив, що семирічна традиція Молитовних сніданків йде з Сумщини. І сьогодні завдяки Василю Хомі вона продовжується.

«Найбільші та наймасовіші Молитовні сніданки в Європі проводяться саме в Україні», – говорив він.

Архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Владика Мефодій зазначив: «Дуже приємно, що представники різних релігійних організацій дружать на Сумщині, із керівниками області та громад проводять Молитовні сніданки, де разом можуть як помолитися, так і вирішувати християнські питання».

Цього разу учасники Молитовного сніданку читали по черзі «Нагірну проповідь». Це серія повчань Ісуса Христа. Згідно з Євангелієм від Матвія, Ісус виголосив ці свої повчання на схилі певної не названої гори і скерував їх до своїх учнів та до великої юрби народу. Найвідомішими частинами «Нагірної проповіді» є блаженства, молитва «Отче наш», заповіді не противитися злу, не судити інших.

Довідково. Як відомо, традиція Молитовних сніданків з’явилася у Сполучених Штатах Америки. Перший Молитовний сніданок було організовано Президентом США Дуайтом Д. Ейзенхауером у 1953 році.

В Україні Молитовні сніданки проводяться з 2011 року. У них беруть участь народні депутати, урядовці, керівники релігійних спільнот, дипломати та іноземні парламентарі.

Через Бога і молитву представники різних країн та релігійних спільнот намагаються зрозуміти одне одного, і єднаються заради спільного вирішення глобальних питань, які виникають перед людством і сучасністю.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Національні молитовні сніданки
Останні новини
Останні новини