Техас на 100% позбавив постачальників абортів державних коштів
Загрози та виклики
15.01.2021
Техас більше не буде надавати кошти Medicaid постачальникам абортів, таким як Planned Parenthood, причому останні кошти закінчуються в лютому

“Ми вдячні, що Техас нарешті вжив заходів для повного усунення постачальників абортів з усього державного фінансування Medicaid”, — заявила Дженніфер Алмон, виконавчий директор Техаської католицької конференції єпископів, 12 січня. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише rodyna.org.ua з посиланням на CNA

“Порівняно з попередніми асигнуваннями державних коштів, це остаточне скорочення фінансування порівняно невелике”, — сказала вона. Це зменшить їхню здатність під виглядом “контрацептивних візитів”, що фінансуються Medicaid, заохочувати до абортів”.

Висновок більшості Апеляційного суду П’ятого округу, виданий 23 листопада, постановив, що надавачі абортів та їхні клієнти не можуть оскаржити рішення Техасу про утримання коштів Medicaid із Planned Parenthood. Суд вирішив, що держава визначає “кваліфікованих” постачальників медичної допомоги.

Хоча Medicaid — це програма, що фінансується федеральним бюджетом, її витрати можуть регулюватися штатами.

До того, як “Планове батьківство” не було позбавлене фінансування, організація обслуговувала близько 40% жінок, які брали участь у програмі, забезпечуючи контроль за народжуваністю, скринінг на рак та інші послуги. Кошти на аборти не надходили.

Клієнти Medicaid, які зараз отримують послуги від клінік, які також роблять аборти, повинні перейти до нових клінік до 3 лютого.

Будь-яке фінансування “Планового батьківства” привертало критичну увагу пролайферів, оскільки мережа є найбільшим постачальник абортів у США. Техас почав дискусії та процедуру позбавлення державних коштів абортаріїв у 2015 році після того, як були знайдені відеозаписи з Центру медичного прогресу Девіда Дейлідена, які підтверджували, що представники “Планового батьківства” та інші особи незаконно наживались на продажі органів абортованих дітей. 

У відеозаписах директор досліджень Planned Parenthood у Х’юстоні висловив припущення, що керівництво могло змінити процедури аборту, щоб виготовити високоякісні зразки тканин, змушуючи лікарів робити аборти “таким чином, щоб отримати найкращі зразки”.

Читайте також: Тепер це не «біоматеріал» — закон штату Огайо зобов’язав жінок гідно ховати своїх абортованих дітей

Пізніше того ж року Техаський офіс Генерального інспектора заявив, що Planned Parenthood більше не здатне виконувати медичні послуги професійно компетентно, безпечно та законно. Штат заборонив абортарію отримувати фінансування від Medicaid, що спричинило тривалий судовий процес, який, втім, Planned Parenthood програло.

У січні 2020 року програма охорони здоров’я жінок у Техасі, яка забороняє фінансувати медичних працівників, які роблять аборти, була затверджена на рівні федерального фінансування адміністрацією Трампа, що робить її першою програмою, яка отримує федеральне фінансування Medicaid, виключаючи постачальників абортів.

Програма “Здорові жінки в Техасі” була розпочата в 2007 році під назвою “Програма здоров’я жінок”. У 2018 році вона обслуговувала близько 173000 жінок з низьким рівнем доходу. Відмова, затверджена до грудня 2024 року, мала на меті фінансувати послуги для понад 200000 клієнтів на рік, повідомили в апараті губернатора перед пандемією коронавірусу. Загальна сума федеральних фондів протягом п’яти років становила близько 350 мільйонів доларів, тоді як держава мала внести близько 100 мільйонів доларів за цей час.

Програма може зіткнутися з проблемами за адміністрації Байдена. Адміністрація Обами відмовилася поновлювати федеральне фінансування програми, оскільки Техас не буде фінансувати постачальників абортів. 

У відповідь Planned Parenthood почала кампанію проти своїх критиків.

Дві біологічні компанії в Каліфорнії досягли згоди з окружною прокуратурою округу Оріндж визнати свою провину, припинити діяльність в Каліфорнії та виконати умови юридичного врегулювання на суму близько 7,8 млн. доларів США за порушення державних та федеральних законів проти купівлі або продажу тканин плоду.

Журналісти, які брали участь у записі відео, також зазнали наслідків. У листопаді 2019 року федеральний суд встановив, що Центр медичного прогресу завдав “суттєвої шкоди” Planned Parenthood, таємно записуючи зустрічі з лікарями з метою викриття їхньої ділової практики. Присяжні зобов’язали організацію виплатити на користь Planned Parenthood 870000 доларів в якості відшкодування завданої шкоди. Штраф збільшився втричі відповідно до федеральних законів про рекет. У поєднанні з компенсаційними збитками група журналістів повинна заплатити 2 мільйони доларів.

Джерело: rodyna.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини