У Гідрометцентрі повідомили, що дощі припинили посуху в Україні
26.05.2020
Загрози перезволоження немає, оскільки незабаром відбудеться потепління, а разом з ним і випаровування вологи

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В Українському гідрометеорологічному центрі повідомили, що дощі, які спостерігаються на території України з минулого тижня, припинили посуху. Про це заявила начальник відділу агрометеорології Тетяна Адаменко, пишуть "Українські новини".

"Дощі призупинили посуху в Україні на більшості площ, навіть на півдні є деяке пом'якшення під ранніми хлібами — озимими, ранніми яровими... Це дуже важливо для врожаю, оскільки зараз рослини найбільше потребують вологи. Сподіваюся, що перезволоження не буде, але його не було в Україні давним-давно", сказала вона.

За словами Адаменко, загроза перезволоження відсутня, оскільки найближчим часом відбудеться потепління і волога випарується.

Читайте також: За коронавірусом йдуть потоп, посуха й голод. Прогнози на 2020 рік стають все більш похмурими

Вона прогнозує, що на початку червня буде спостерігатися підвищення температури, і в межах 10 червня вона встановиться на рівні +30 градусів на півдні і +24 ... +28 градусів на решті території країни.

Прогнозуються також періодичні дощі, але не проливні, оскільки вони були пов'язані з циклоном. Адаменко зазначила, що такі низькі травневі температури фіксуються вперше з 1980 року.

Нагадаємо, в квітні повідомлялося, що в Україні спостерігається найнижчий за 100 років рівень води в річках. Це обумовлено безсніжною зимою і відсутністю дощів.

У травні рівень води в річці Десна в Чернігові впав до мінімуму за 140 років спостережень.

Дякуємо всім, хто молився, аби в Україні не було посухи, та про дощі. Господь ще раз показав, що все в Його руках, і змінив прогнози синоптиків, які казали, що на наш край чекає одна з найсильніших посух. Завдяки дощам загасили пожежі, і земля отримала таку очікувану вологу. Молімось і далі про Боже благословення над Україною.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: ukr.lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Останні новини
Останні новини