У Канаді християнський хоспіс примусили закрити через відмову від участі в евтаназії
Загрози та виклики
20.01.2021
У Канаді християнські служителі будинку для невиліковно хворих виступили проти офіційно впроваджуваної «лікарняної допомоги у самогубстві» (евтаназії). Проте влада примусила до закриття притулку, позбавивши його бюджетного фінансування

Хоспіс у містечку Дельта (провінція Британська Колумбія, Канада) розпускає весь персонал і закриває заклад у найближчий місяць, оскільки влада позбавила притулок фінансування і ліцензії через неприйняття евтаназії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на sedmitza.ru та catholicnewsagency.

У хоспісі всього 10 ліжок. Він розташований недалеко від лікарні (їхати хвилину), в якій вже офіційно проводяться клінічні вбивства, і належить Товариству хоспісів Дельти — благодійної християнської організації, заснованої в 1991 році.

Минулого року Товариство хоспісів Дельти отримало офіційне повідомлення про те, що воно більше не буде отримувати 1,5 мільйона доларів від Адміністрації охорони здоров’я Фрейзера (служба державної охорони здоров’я у Британській Колумбії), а його ліцензія анулюється з лютого 2021 року. Ці дії влади пішли у відповідь на відмову службовців хоспісу брати участь у лікарняній допомозі у самогубстві та евтаназії.

Евтаназія і клінічна допомога в самогубстві були легалізовані федеральними владами Канади в червні 2016 року. Лікарні релігійних організацій не примушують проводити евтаназію, проте світські медичні установи не мають такого права. Суспільство хоспісів Дельти зареєстрована саме як світська служба, хоча і заснована християнами.

«Влада явно намагається нас покарати на непокору щодо постанови уряду за мотивами совісті, — говорить Анжеліна Айрленд (Angelina Ireland), президент хоспісу Дельти, в інтерв’ю CNA. — Якщо влада вас до чогось примушує, краще відразу коритися. Якщо ви не слухаєте вони просто відключають вас від життя і руйнують благодійну службу, яку ви будували цілих 30 років. У нас всього 10 ліжок. Ми непомітні та не впливові, нас легко зламати. Ми завжди були віддані паліативній допомозі невиліковно хворим, і тому вбивства для нас неприйнятні».

Читайте також: У Верховній Раді новий законопроект 4598, що загрожує свободі слова та небезпечний для свободи віросповідання

Суспільство хоспісів Дельти програло судову справу, коли намагалося оскаржити примушування до участі в евтаназії. Воно подало апеляцію і сподівається, що Верховний суд Канади перегляне рішення провінційного суду. Службовці хоспісу хотіли провести загальні збори і внести зміни в статут хоспісу, щоб закріпити його християнський благодійний статус і захистити від участі в евтаназії. Однак у червні Верховний суд провінції заборонив хоспісу перезаснування як християнської організації, оскільки у 2020 році він прийняв на роботу кількох нехристиян. Троє невіруючих службовців хоспісу (Шерон Фарріш, Крістофер Петтіпіс і Джеймс Левін) готові брати участь в евтаназії.

Хоспіс Дельти ось-ось виселять, однак Айрленд заявляє, що християнське ядро ​​групи не розпадеться, не відступиться від своєї місії та продовжить служити невиліковно хворим, які чекають на мирну природну смерть.

«Ми служили пацієнтам 30 років, і навіть придбали сучасне обладнання в останні роки, — каже благодійниця. — Тепер ми повернемося до того, з чого почали, будемо служити як раніше. Будемо надавати допомогу в нашій громаді, прямо вдома у хворих. Втративши будівлі та обладнання, ми все-таки не перестаємо бути суспільством одновірців, не припиняємо виконувати нашу місію, покладену на нас вірою».

Айрленд каже, що немає лиха без добра, і надомна служба стане у чомусь «безпечніше», комфортніше і привабливіше для хворих.

«Якщо хворих відправляють у клініки, в яких діють комбінати смерті, і тримають там під замком і в страху, зрозуміло, що багато хто з них віддадуть перевагу залишитися вдома, — повідомляє активістка. — Там вони в цілковитій безпеці, й можуть отримати нашу паліативну допомогу, турботу і дієву підтримку в домашній обстановці. Тому ми продовжуємо нашу роботу. Мета нашої спільноти залишається незмінною. Ми, подібно солдатам, які зазнали поразку, повернемося у свій польовий табір і почнемо все з початку».

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики