У школах Тернопільщини уроків християнської етики не скасовуватимуть
06.08.2020
Депутати обласної ради Тернопільщини прислухалися до керівників християнських конфесій області не скасовувати предмету «Основи християнської етики» в школах краю. На додаток, вони підтримали ідею запровадження у школах курсу «Основи сім’ї» за авторством Адріана Буковинського для старшокласників.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомив старший пресвітер Тернопільського обласного об’єднання УЦХВЄ Віталій Яцюк, передає chve.org.ua.

За словами служителя, на сесію облради, що відбулося 6 липня, були запрошені представники УГКЦ, ПЦУ, РКЦ та УЦХВЄ, які висловили занепокоєння ситуацією, що склалася. Депутати підтримали їхню ініціативу та, зі свого боку, підписали звернення про підтримку шкільної дисципліни до Міністерства освіти та науки України.

«На сьогодні предмет «Основи християнської етики» викладається у школах у якості факультативу. Це – хороша, якісна програма, головне, щоб викладачі її дотримувалися, а не передавали дітям своє вузькоконфесійне бачення. Курс відкриває школярам загальнолюдські християнські цінності», – зазначає Віталій Яцюк.

Читайте також: Американський пастор став переможцем шоу «Голос» - 2020

Підтримав позицію церков також мер Тернополя Сергій Надала, який заявив, що викладання християнської етики у школах зробить українську націю сильнішою і здоровішою, а сам предмет повинен викладатися на постійній та обов’язковій основі.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Останні новини
Останні новини