Близько 500 церковних лідерів Шотландії вимагають дозволу відкрити церкви
Християнський світ
19.01.2021
Близько 500 церковних лідерів підписалися під відкритим листом до першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен, закликаючи відновити загальні публічні богослужіння

Шотландія єдина у Великобританії криміналізує відвідування церкви в рамках карантинних обмежень, і цей захід, за словами церковних служителів, «може бути незаконним».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише ІА Світогляд з посиланням на Christian Today.

Вони говорять про свою «глибоку занепокоєність» закриттям церков і закликають до термінового переосмислення і визнання «вкладу публічного богослужіння в суспільне благо».

Серед церковних служителів, які підписали лист, — преподобний Пол Різ з Шарлотт-Чапел, Единбург, і преподобний доктор Вільям Філіп з церкви Трон, Глазго.

Вони пишуть, що «немає доказів будь-якого відчутного внеску в передачу вірусу у спільноті» через церкви, і що вони продемонстрували, що суспільне богослужіння «може бути захищеним від передачі вірусу Covid».

«Ми повністю розуміємо виняткові труднощі керівництва країною у цей час, і ми, і наші церкви неодноразово молилися про мудрість і ясність для нашого уряду, — йдеться в листі. — Але ми категорично не згодні з рішенням перешкоджати зборам Церкви у цей час, яке, на нашу думку, є абсолютно марним і може бути незаконним».

Вони стверджують, що, оскільки стаття 9 Європейської конвенції з прав людини забороняє урядам втручатися в релігійну практику, якщо це не продемонстровано як важливе для громадського здоров’я, потрібен «чіткий науковий доказ», який покаже, що церковні богослужіння зіграли важливу роль у поширенні хвороби.

Читайте також: Церкви облаштовують пункти обігріву для безхатченків

Далі вони заявляють, що «стривожені» тим, що здається «нездатністю шотландського уряду зрозуміти, що християнське богослужіння є важливою суспільною службою, особливою і життєво важливою для нашої країни під час кризи».

За їх словами, загальне офлайн-богослужіння необхідне для соціальної згуртованості та «психічного здоров’я нашої нації, яка протягом дев’яти місяців піддавалася стресу і напрузі, пов’язаних з ізоляцією».

«Перш за все, це як знак надії перед обличчям відчаю», — сказали церковні лідери.

На закінчення служителі закликали уряд Шотландії наслідувати приклад решти частини Великобританії і залишити за церквами право на рішення про відкриття або закриття.

«Уряд Об’єднаного Королівства справедливо прислухався до цих важливих і переконливих аргументів, і з тих пір, навіть не зважаючи на національну ізоляцію, зберіг цей важливий внесок у добробут нації, дозволивши публічне богослужіння в Англії, — сказали вони Стерджен. — Ми закликаємо вас не ставити в невигідне становище народ Шотландії, не визнаючи як моральних, так і юридичних аргументів на користь пріоритету громадських богослужінь, а також ваги наукових доказів щодо істотного внеску богослужінь у суспільне благо».

Наостанок у листі служителі зазначили: «У минулі кризові часи держави зверталися до церков і шукали лідерства в заклику до національної молитви до Живого Бога. Ми закликаємо вас не бути урядом, який відмовляє нашому народу в колективній молитві церков нашої країни у дні, коли це найбільш необхідно».

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини