У США суд виправдав диякона, якого заарештували за спів без маски на відкритому повітрі
Європа та світ
20.01.2021
Окружний суд штату Айдахо зняв звинувачення з Габріеля Ренча, диякона Церкви Христа в місті Москов, якого заарештували за спів без маски на богослужінні на відкритому повітрі

Як повідомляли ЗМІ у вересні 2020 року, Ренч був одним з трьох християн, яких заарештували після того, як вони співали на щомісячному заході «Спів псалмів» у Церкві Христа. У той час захід проводився перед будівлею мерії у відповідь на продовження терміну маскового режиму, введеного мером міста Москов.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише ІА Світогляд з посиланням на Christian Headlines.

У заяві, опублікованій юридичною фірмою Thomas More Society, яка представляла церкву у справі штату Айдахо проти Габріеля Ренча, Ренч пояснив, як церква завчасно провела захід «Спів псалів» «відповідно до того ж рішення [про масковий режим]» без будь-якого подальшого арешту або попередження.

«Ми просто використовували наші конституційні свободи, щоб робити те, що нам дозволено Конституцією — богослужіння», — сказав Ренч про богослужіння, на якому були присутні близько 200 осіб.

Читайте також: 22 січня Трамп оголосив Національним днем ​​святості людського життя

За даними The Christian Post, спеціальний радник Thomas More Society Майкл Жак стверджував, що місто Москов «схоже, так хотіло показати приклад того, що Церква Христа виступає проти їх бажаних карантинних обмежень, що вони не дотрималися обов’язкових винятків, сформульованих у їх власних законах».

«Кодекс міста Москов дозволяє меру міста видавати накази про надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров’я, але виключає будь-яку виразну і асоціативну діяльність, яка захищена Конституцією США і штатом Айдахо, включаючи виступи, пресу, збори та / або релігійну діяльність», — пояснив Жак.

Він додав: «Щодо містера Ренча та інших прихожан, які були арештовані, то були порушені їхні конституційно захищені свободи і життя — не тільки через неналежні дії співробітників правоохоронних органів, а й через міську владу, яка не вжила негайних дій, щоб виправити цей незаконний арешт».

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

 

Європа та світ