«Круто, але дивно»: у США торговий центр переробили на школу. Учні тепер їздять між класами на ескалаторах
Європа та світ
19.04.2021
У центрі американського містечка Берлінгтон, штат Вермонт, середню школу відкрили в закритому торговому центрі Macy's. У попередньому приміщенні навчального закладу під час ремонту знайшли токсичні хімічні речовини.

Повністю перенести школу вдалося аж через пів року після закриття. Через цю причину, а також у зв'язку з пандемією школярі вчилися дистанційно. Про це йдеться на сайті hromadske.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Увесь цей час місцеві чиновники підшукували нове місце і врешті звернули увагу на порожній торговий центр, який закрився у 2018 році. Вони поговорили з архітекторами й дізналися, що зробити це можливо.

«Це дивно, але водночас і круто», — каже 15-річний учень Мозес Доу. Додає, що раніше його сім'я часто купувала щось у Macy's, але тепер він ходить туди вчитися. Особливо йому подобаються ескалатори та ліфти.

Влада витратила 3,5 млн доларів на модернізацію будівлі, зокрема додала стіни, щоб створити більше кабінетів. Водночас із торгового центру залишили блискучу білу підлогу, червоні килими, вивіски Calvin Klein та Michael Kors і велику фотографію джинсів Levi's.

«Слід зауважити, що попри всі перегородки тут досить шумно й багатолюдно. Але бути серед людей краще, ніж сидіти вдома за комп’ютером увесь день», — розповідає 18-річна учениця Ліла Аєнгар Леман.

За словами офіційних осіб, попри деякі проблеми з шумом через те, що стіни кабінетів не дістають до стелі, школа працює. Але відвідує її наразі лише половина учнів — майже 1000 людей.

Орендодавець здав приміщення під школу поки що на 3,5 року.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ