Міністерка у справах ветеранів заявила про необхідність участі капеланів у психологічній реабілітації ветеранів
Все для церков
18.01.2021
Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час інтерв’ю заявила, що держава має залучати військових капеланів до психологічної реабілітації ветеранів силових структур

Коли міністерка в інтерв’ю говорила про необхідність психологічної допомоги людям, які завершили чи завершують службу в Збройних силах України та схожих структурах, вона заявила, що для цього також треба використовувати центри психологічної реабілітації, а також залучати допомогу міжнародних організацій і релігійні організації.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на Радіо Свобода.

Вона вважає, що психологічної допомоги потребують не тільки ті, хто брав участь у бойових діях, а взагалі військові. За її словами, у провідних країнах світу існує практика, коли людина десь за пів року до звільнення отримує не просто психологічну допомогу, а орієнтацію на різні можливості працевлаштування. Бо цей психологічний стан — це не тільки від того, що людина бачила бойові дії чи отримала там травму. Ще людина бачить зневіру у майбутньому, вона не знає, куди їй піти далі, і вона ще більше фруструє з цього.

Ще у липні 2014 року, після початку російсько-української війни, був офіційно запроваджений у Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі України інститут капеланів, чи військових священиків. До їхніх завдань на практиці входить не тільки задоволення релігійних потреб військовослужбовців, а й психологічно-виховна робота тощо.

Читайте також: Гірше, ніж сovid-19

Нагадаємо, що в Урядовому комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки 23 листопада 2020 року відбулась зустріч. Обговорювали питання щодо законопроєкту про військове капеланство. З початку війни на Сході України військові капелани від багатьох конфесій присутні в зоні проведення АТО/ООС, але їхня діяльність досі не має законодавчого врегулювання. Це позбавляє їх та членів їхніх сімей певних соціальних гарантій та пільг.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото: radiosvoboda.org

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Все для церков
Останні новини
Останні новини