$10000 на момент досягнення повноліття. Як працюватиме економічний паспорт українця
Суспільство
01.12.2021
Влада очікує, що діти, які матимуть економічний паспорт та отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть по $10 тисяч доларів

Про це сказав журналістам в кулуарах парламенту голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Я не виключаю, що ми будемо надавати таку можливість дітям, які народжені з 2019 року», — відзначив він. Про це повідомляє biz.nv.ua.

За словами Гетманцева, програма передбачає створення спеціальних рахунків у Фонді майбутніх поколінь, які будуть поповнюватися щомісяця. Після досягнення повноліття ці кошти можна буде використати.

Читайте також: Нові пенсії, ціни на газ та чергові обмеження для невакцинованих - зміни грудня

«В нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Є певні відрахування від ренти. Я не виключаю, що відрахування будуть не тільки від ренти, а й від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ. Поки що ми говоримо тільки про ренту. Рента розподіляється між тими дітьми, які народилися і мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума є меншою за встановлену законопроектом, то різниця дотується за рахунок держави. Ми розраховуємо на те, що по досягненню повноліття дитина повинна мати близько 10 тисяч доларів в еквіваленті. Безперечно, в гривні з урахуванням інфляції», — пояснив нардеп.

Вчора Верховна Рада ухвалила так званий «ресурсний» законопроект, який зокрема змінює механізм нарахування ренти на залізну руду. Сьогодні президент Володимир Зеленський оголосив під час виступу в парламенті, що до 10 грудня внесе в парламент законопроєкт про економічний паспорт українця.

«Відповідно до нього всі кошти, плата за використання наших українських надр накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України», — заявив Зеленський.

Джерело: biz.nv.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

 

 

 

 

Суспільство Законодавство