Віце-президент США Майк Пенс закликає церкви припинити зібрання в церквах по 10 і більше осіб
Європа та світ
04.04.2020
Колишній губернатор шт. Індіана, а з 2016 року Віце-президент США Майк Пенс в середу закликав церкви, що складаються з понад 10 людей, припинити зібрання та заявив, що тимчасові обмеження на великі збори необхідні для уповільнення поширення COVID-19.

Пенс, повна протилежність одіозному і емоційному Трампу, євангельський християнин що дотримується суворої Біблійної позиції консервативного шляху розвитку Америки.  В Індіані його критикували за неодноразові спроби заборонити аборти, а також за прийняття законів, які дискримінують права ЛГБТ-спільноти. Саме він - своєрідний "місток" між Християнським суспільством Америки та істеблішментом Республіканської партії. Церкви та Християнські кола США найбільше орієнтується на Пенса, як на релігійного авторитета.

Це перший випадок коли Пенс чи Президент Трамп прямо виступили з цього питання.

"Ми з Карен, і я знаю що й президент, дивимося служіння он-лайн ", - сказав Пенс в ефірі "ABC". "Ми дуже вдячні церквам, синагогам та місцям релігійних зібрань по всій Америці, які прислухалися до рекомендацій президента з протидії розповсюдженню коронавірусу в Америці. Ми дійсно віримо, що зараз час, коли люди повинні уникати зборів більше 10 осіб. І тому ми продовжуємо закликати церкви по всій Америці прислухатися.».

Згідно рекомендацій, Білий дім просить американців "уникати соціальних зібрань у групах, що складаються з 10 осіб". Хоча з настанов випливає, що церкви не повинні збиратися, проблема в основному виникла в містах та штатах, які по своєму трактують положення документу. В деяких штатах, таких як Техас та Флорида, влада заявила, що право Американців збиратися в церквах гарантовано Конституцією, є невід’ємним і не може бути обмежено.

Під час прес-конференції в середу Трампа запитали, чи варто церквам "проводити зібрання в розпал пандемії"? Трамп прямо не відповів на це питання та заявив: "Я найбільше розчарований тим, що церкви не можуть збиратися зараз коли це так потрібно", - додавши, що якщо церкви збираються, "то ми справді даємо цьому невидимому ворогу дуже велику перевагу"

Тим часом Пенс заявив, що якщо американці дотримуватимуться рекомендацій, країну можна буде відкрити до літа.

"Ми дійсно віримо, що коли кожен американець втілить в своє життя рекомендації Президента щодо протидії коронавірусу такі як, вимивати руки, залишатися вдома якщо захворіли, якщо можливо працювати вдома,  - ми вважаємо, що це створює фундамент для того, щоб це залишилося позаду до початку літа і, в кінцевому рахунку, врятувати життя », - сказав Пенс.

Джерело: christianheadlines.com

Фото: ©Getty Images/Ethan Miller/Staff

Європа та світ
Останні новини
Останні новини