Військовий капелан Сергій Дмитрієв отримав Премію імені Ґедройця
Культура і творчість
18.08.2022
Троє українців – письменник Сергій Жадан, засновник мережі Eleos-Ukraine, військовий капелан Сергій Дмитрієв, і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба – стали лауреатами цьогорічної нагороди Форуму діалогу та співпраці Польща – Литва імені Єжи Ґедройця. Нагороду лауреатам вручили в королівському замку у столиці Польщі Варшаві
Керівник Управління соціального служіння ПЦУ і капелан 30-ї окремої механізованої бригади о. Сергій Дмитрієв у своєму виступі подякував від імені українців усім тим, хто допомагає українцям у їхній боротьбі проти окупантів.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це повідомив капелан Сергій Дмитрієв на своїй сторінці у Фейсбук, пише risu.ua.

"Зараз люблять говорити, що між поляками і українцями ніколи не було таких добрих відносин. Давайте це збережемо! Не дозвольмо нікому і нічому це змарнувати. Хай між нами назавжди лишиться ця взаємна повага, емпатія, вдячність. Я переконаний, що патрон нагороди, яку я отримав, Єжи Ґедройц, десь в іншому світі теж цього дуже хоче. Слава Польщі. Слава Литві! Слава Україні!" – сказав Дмитрієв.

Отець Сергій Дмитрієв – очільник соціального служіння Православної Церкви України. Команда очолюваної ним спільноти Eleos Ukraine www.eleos.com.ua служить вимушеним переселенцям, людям з обмеженими можливостями та самотнім похилого віку. А також – онкохворим, наркозалежним, ВІЛ-інфікованим, сиротам, демобілізованим з лав Збройних Сил України та їх родинам. У 2014, з початком війни на Сході України, отець перейшов з Московського Патріархату у тоді – Українську Православну Церкву Київського Патріархату, тепер ПЦУ. З того часу на фронті.

Довідково: Літературна премія імені Єжи Гедройця — премія, заснована 28 грудня 2011, що присуджується за найкращу книгу прози, яка видана в попередньому році, білоруською мовою в жанрах «художня проза» і «есеїстика».

Джерело: risu.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Більше рубрик та новин тут 

Культура і творчістьХристиянський світ
Останні новини
Останні новини