Вікіпедія забороняє редакторам висловлювати підтримку традиційного шлюбу
Загрози та виклики
21.10.2020
Вікіпедія обмежує своїх редакторів у висловлюванні протидії одностатевим шлюбам на своїй платформі. Це рішення було прийнято через кілька місяців після того, як співзасновник Ларрі Сангер заявив, що «політика нейтралітету» Вікіпедії вже «мертва»

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на christianpost.com.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Волонтери, які пишуть та редагують статті у Вікіпедії, більше не можуть включати на свою сторінку профілю будь-яку «користувацьку скриньку» значок, що виражає їх незгоду з гей-шлюбом. Наприклад, в одній із таких скриньок зазначено: «Цей користувач вважає, що шлюб може бути лише між чоловіком і однією жінкою».

Рішення було прийнято після нещодавньої дискусії, де «переважно ліві редактори» стверджували, що така позиція є «дискримінаційною» та суперечить політиці сайту, за словами breitbart.com.

Обговорення розпочалося після того, як редактор Адам Куерден запропонував видалити лише одну користувацьку скриньку, назвавши її «явно гомофобною» та посилаючись на інструкції сайту, що забороняють «запальний або роздільний» вміст у скриньках користувачів. Незабаром він запропонував також видалити інші скриньки користувачів на користь традиційного шлюбу.

Цей крок змусив адміністратора сайту «Ad Orientem» подати у відставку, повідомляє The Christian Institute. На цьому сайті зазначено, що адміністратор наголосив, що рішення «не відповідає» прихильності проєкту до «політики нейтралітету» та засудив ворожі коментарі щодо прихильників традиційних шлюбів.

Читайте також: Джо Байден заявив, що підтримує восьмирічних дітей, які хочуть змінити свою стать та стати трансгендерними

У них «потворна тенденція засуджувати погляди інших людей як ті, які поза межами прийнятної думки, попри те, що ці погляди [сімейних цінностей] дотримуються переважно більшістю людей у ​​всьому світі та послідовниками більшості основних світових релігійних конфесій», цитував адміністратор.

Співзасновник Вікіпедії Сангер заявив, що «NPOV», або нейтральна точка зору, є «мертвою». «Оригінальна політика давно забута. Вікіпедія вже не має ефективної “політики нейтралітету”, написав він. — Існує переписана політика, але згідно з нею, журналісти повинні уникати того, що вони називають помилковим балансом”. І це суперечить початковій “політиці нейтралітету”».

Посилаючись на статтю про Ісуса, Сангер сказав: «Вікіпедія просто стверджує, що пошуки історичного Ісуса породили велику невизначеність щодо історичної надійності Євангелій та того, наскільки точно в Біблії зображено історичного Ісуса».

Він продовжив: «…Факт того, що більшість християн вірять в історичну надійність Євангелій, і що вони [Євангелія] цілком послідовні, означає, що стаття є упередженою, якщо вона просто стверджує, без авторства чи застереження, що це питання “великої невизначеності”».

«Іншу статтю можна справедливо охарактеризувати як «ліберальну» академічну дискусію про Ісуса, зосереджуючую особливу увагу на різноманітних труднощах та суперечках, не даючи пояснення традиційних чи ортодоксальних поглядів на ці проблеми. Тож ми визнаємо, що ці аргументи не на користь політики нейтралітету, яка повинна бути у Вікіпедії», підсумував Сангер.

Джерело: slovoproslovo.info

Ілюстрація

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини