Віра повертається у всі державні школи штату Огайо: учням дозволили молитися, висловлювати релігійну позицію, згадувати Бога в творах
25.06.2020
Губернатор штату Огайо, Майк Девейн, підписав законопроект «Про розширення свободи віросповідання учнів у державних школах»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Проти законопроекту боровся «Американський союз громадянських свобод» організація, що підтримує аборти, ЛГБТ, та навіть право на володіння дитячою порнографією, але при цьому не підтримує свободу віросповідання в школах.

Закон «Про розширення свободи віросповідання учнів у державних школах» був прийнятий республіканською більшістю ще у березні 2019 року, але був підписаний Губернатором штату тільки в червні 2020 року через тиск та боротьбу проти цього закону з боку ліберальних груп.

Відповідно до закону, учням тепер дозволяється не приховувати свою віру, молитися коли вони того забажають, висловлювати свою релігійну позицію під час уроків, згадувати Бога в творах, домашніх завданнях та носити релігійну символіку. Все це заборонено у державних школах більшості штатів США.

Читайте також: 21 червня ми з родиною пішли на служіння, а за пів години вибух газу під нашою квартирою зруйнував 4 поверхи

"Ми спостерігали неабиякий тиск на наші школи з боку груп, що діють упереджено проти свободи віросповідання учнів штату Огайо, зазначив автор законопроекту, республіканець Тім Гінтер. Багато директорів шкіл розгублені та навіть залякані погрозами про судові процеси з боку дуже фінансово потужних організацій».

"Жоден учень не повинен приховувати свою віру тільки тому, що він ходить до публічної (державної) школи", заявляє активіст консервативної організації "Громадяни за громадські цінності" Аарон Беер.

Критики законопроекту вважають, що він антинауковий та може дозволити студентам давати науково неправильні відповіді, основані на їх релігійних віруваннях, наприклад, студенти теоретично будуть відповідати, що Землі лише 10000 років, що, як вважають деякі науковці, не має наукового підтвердження.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами foxnews.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини