Провідні американські науковці-вірусологи: віра та наука мають йти поруч
Християнський світ
30.05.2020
Віру та науку часто розділяють на протилежні табори, але провідні американські вчені радше схильні вірити в протилежне - віра та наука співпрацюють в моменти кризи. Наводимо заяви та приклади ТОПових науковців в сфері вірусології, які вірять в успіх співпраці науки та віри.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини

Френсіс Коллінз, директор Національного Інституту Охорони Здоров'я, відомий лікарь-генетик, який відкрив низку генів, пов’язаних з різними захворюваннями та керував проектом дослідження «геному людини», заснував некомерційну організацію, орієнтовану на «налагодження гармонії між наукою та біблійною вірою».  

«Я вважаю науку - найнадійнішим способом вивчення природи, в тому числі і вірусів, але є більш глибокі питання, в яких наука безсила, наприклад, вона не здатна дати відповідь на питання «чому існують страждання», «чого нас вони вчать», «який сенс життя», «чи існує Бог, який сумує разом з нами в важкий час», в цих питаннях я покладаюсь на віру» - говорить Коллінз.

Читайте також: Небезпечні розваги: Дружина Ілона Маска, співачка «Grimes», виставить свою душу на продаж, в рамках Арт виставки-розпродажу

Ентоні Фочі, відомий лікар-імунолог, директор Національного інституту алергії та інфекційних хвороб, з січня 2020 року – провідний член групи Білого дому, що займаються пандемією COVID-19 у Сполучених Штатах. 

Доктор Фочі заявляє:  «Я не є дуже релігійною людиною, але цінності, привиті мені Християнській Єзуїтській школі допомагають моїй науковій діяльності».

Роберт Редфілд, відомий американський вірусолог, директор Центру Контролю та Профілактики Захворювань, голова агентства з питань токсичних речовин та реєстру захворювань, говорить, що його персональна віра та робота в галузі охорони здоров'я є дві важливі, взаємодоповнюючі речі. «Одна з найважливіших властивостей віри полягає в тому, що з нею, ви можете підходити до життя з точки зору надії - незалежно від того, з яким важким випадком ви маєте справу ", - заявляє  Редфілд.

Науковець також говорить, що для багатьох його колег-науковців, які знаходяться на передовій в боротьбі з коронавірусом,  їх особиста духовність, у всіх її проявах, залишається беззаперечним орієнтиром.

«Саме віра, - говорить Редфілд, - допомагає під час найбільших криз». Він згадує трагічну сторінку свого власного життя, коли в наслідок землетрусу в Гаїті, у 2010 році, загинув його син, саме  віра допомогла йому зорієнтуватися та продовжити жити.  Віра і наука не конфліктують в свідомості науковця, а доповнюють одна-одну.

За матеріалами: religionnews.com

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини