Виїзд чоловіків за кордон. Прикордонники повідомили три умови, необхідні для перетину
Війна
24.06.2022
У Державній прикордонній службі України уточнили інформацію щодо перетину чоловіками призовного віку (18-60 років) державного кордону України для перевезення гуманітарної допомоги

Зокрема, аби перетинати кордон, чоловікам потрібно мати спеціальний дозвіл, у них повинен бути закордонний паспорт та така особа має бути внесена у систему "Шлях".

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на ukrayina.pl.

Що відомо про перетин кордону чоловіками?

"Чоловікам призовного віку, від 18 до 60 років, дозвіл на перетин кордону надає обласна військова адміністрація або Міністерство інфраструктури, якщо мета такого перетину кордону -- перевезення гуманітарної допомоги. Рішення про пропуск особи прийматиметься за наявності виконання 3 умов", – сказав Ігор Матвійчук, начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ.

Зокрема, аби чоловік призовного віку міг перетнути кордон, він повинен мати:

1. Рішення державної обласної військової адміністрації або Мінінфраструктури, оформлені у вигляді наказу або розпорядження (у письмовому вигляді або фотокопія в телефоні).

2. Паспортний документ.

3. Перебувати в інформаційній системі "Шлях".

Чи може дитина самостійно перетинати кордон?

"Самостійно виїжджати за межі України дитина може з 16 років", –   зазначає полковник Ігор Матвійчук. Відповідно до статті 313 Цивільного кодексу України особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

Проте, необхідно враховувати законодавство тієї країни, куди вона прямує. Наприклад, у Польщі діти віком від 16 до 18 років, якщо вони прямують без законних опікунів чи батьків, розглядаються як ті, які без нагляду.

Відповідно, їх можуть поміщати у заклади для тимчасового перебування, допоки їх не заберуть законні представники. Законні представники – це батько, мати, або інша особа, яка уповноважена ними нотаріально.

Джерело: ukrayina.pl

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Війна
Останні новини
Останні новини