Верховна Рада на прохання ООН запроваджує щорічний ґендерний аудит
09.07.2020
У Верховній Раді щороку будуть проводити ґендерний аудит та аналізувати, чи мають жінки та чоловіки в парламенті однакові права

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє pravda.com.ua з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

"У березні 2020 року було підписано розпорядження про проведення ґендерного аудиту та затверджено відповідні методичні рекомендації.

Системний аудит буде проводитися на початку кожного року, щоб проаналізувати, чи жінки й чоловіки в парламенті мають однакові права, а також для підвищення рівня обізнаності працівників з питань інтеграції ґендерних принципів у роботу апарату. 

Крім того, на ґендерну чутливість будуть перевірятися організаційно-розпорядчі документи", йдеться у повідомленні.

Читайте також: Президент Румунії став на бік сім'ї та завдав нищівного удару по ЛГБТ

Керівник апарату ВР В’ячеслав Штучний також повідомив, що нещодавно апарат Ради підписав меморандум про взаєморозуміння зі структурою ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Документ визначає проведення ґендерного аудиту доступності будівель парламенту та просування ґендерної рівності відповідно до міжнародного досвіду.

Проект "Ґендерне бюджетування в Україні" розпочав свою роботу в Україні з 2013 року та працюватиме до 2021 року. Він реалізується за фінансової підтримки уряду королівства Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (SIDA).

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: pravda.com.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини