Строки вступу в магістратуру в 2022 році
Освіта і наука
23.11.2021
Абітурієнти, які бажають вступити у магістратуру в 2022 році, мають скласти тести єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ)

Також, в залежності від обраної спеціальності, вони мають скласти фахові вступні випробування (ФВВ), що проводяться в закладах освіти або єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), яке проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

З переліком іспитів та фахових випробувань у магістратуру по кожній спеціальності можна ознайомитись за посиланням. Про це пише osvita.ua.

Строки реєстрації вступників у магістратуру

Реєстрація для складання ЄВІ з іноземної мови та ЄФВВ вступників розпочинається 26 квітня та закінчується о 18:00 17 травня 2022 року та здійснюється приймальною комісією відповідного закладу вищої освіти.

Строки проведення ЄВІ та ЄФВВ

Основна сесія єдиного вступного іспиту з іноземної мови буде проводитися 29 червня, а єдиного фахового вступного випробування – у період з 20 червня до 02 липня за графіком, затвердженим Міністерством освіти і науки України.

Додаткова сесія для певних категорій вступників проводиться в строки, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти.

Спеціально організована сесія єдиного вступного іспиту з іноземної мови проводиться зза оплату та у терміни, які встановлюються Міністерством освіти і науки України.

Строки проведення фахових вступних випробувань

Фахові вступні випробування проводяться:

1) із 11 по 30 травня – для тих, хто складає ЄВІ до магістратури;

2) із 18 по 30 липня – для тих, складає фахові вступні випробування в університеті уже після того, як тестування завершилося.

Складання додаткових фахових вступних випробувань проводиться в разі, якщо таке випробування передбачено правилами прийому закладу вищої освіти та лише для тих вступників, які вступають на іншу спеціальність (напрям підготовки).

Строки реєстрації електронних кабінетів та прийому документів

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня для вступників, які склали ЄВІ у 2020 та 2021 роках, 13 липня – для тих хто склав ЄВІ у 2022 році.

Прийом заяв і документів для участі в конкурсному відборі для осіб, які вступають на основі результатів ЄВІ та ЄФВВ  розпочинається 15 липня і закінчується о 18:00 22 липня, а для осіб, які вступають на основі вступних іспитів - з 13 по 16 червня.

Читайте також: Депутати Верховної Ради пропонують штрафувати за пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму

Строки прийому заяв і документів до вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання) та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти визначаються у їхніх Правилах прийому.

Строки зарахування магістрів на бюджет

- рекомендації для зарахування за державним замовленням (на бюджет) надаються 02 серпня;

- вимоги до зарахування (подання оригіналів документів) мають бути виконані до 18:00 години 08 серпня;

- наказ про зарахування на бюджет видається 09 серпня.

Для тих категорій вступників, для яких строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання не встановлено в Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти, зазначені строки визначаються Правилах прийому. При цьому зарахування на навчання на бюджет закінчується не пізніше ніж 15 вересня, крім випадків, передбачених розділами XIII, XIV цих Умов. Зарахування на контракт закінчується не пізніше ніж 30 листопада.

Реєстрація та робота електронних кабінетів вступників закінчується 30 вересня.

Переведення на вакантні бюджетні місця  та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на навчання на контракт, здійснюється не пізніше ніж 19 серпня.

Строки зарахування магістрів на контракт

Для вступу в магістратуру на контракт на основі ступеня бакалавра заклади освіти у Правилах прийому можуть встановлювати додаткові строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання у межах з 01 вересня по 30 листопада.

При цьому, залежно від спеціальності, на яку вступає особа, використовуються результати ЄФВВ та ЄВІ або ФВВ та ЄВІ.

Заклади вищої освіти в Правилах прийому можуть передбачати зарахування вступників в магістратуру на контракт на основі ступеня магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) в декілька етапів (у тому числі до дати закінчення прийому документів) за умови зарахування таких вступників до 30 листопада 2022 року.

Складено відповідно до положень Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році.

Для отримання важливої інформації про особливості вступної кампанії долучайтеся до Telegram-каналу Вступна кампанія або до групи Абітурієнт у Facebook.​

Джерело: osvita.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Освіта і наука
Останні новини
Останні новини