Омбудсмен розповів, як штрафуватимуть після 16 січня за порушення мовного закону
Законодавство
17.12.2020
Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови може в разі систематичних порушень мовного законодавства з 16 січня штрафувати підприємство

Спілкуючись із представниками Європейської Бізнес Асоціації, омбудсмен нагадав, що з 16 січня 2021 року сфера обслуговування має перейти на українську.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє pravda.com.ua з посиланням на допис уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя у Facebook

Він наголосив, що за порушення суб'єктами господарювання відповідних норм передбачені штрафи.

Пряма мова Кременя: "Секретаріат Уповноваженого може здійснювати позапланові заходи контролю щодо порушень мовного закону. 

Якщо такі порушення протягом року будуть повторюватися і мати системний характер, ми маємо право накладати штраф. Здавалося б, комусь ця сума невелика (від 5100 до 6800 грн.), але вона буде бити не стільки по кишенях бізнесу, скільки по репутації. А це якраз те, що напрацьовується роками".

Читайте також: 17 грудня ― голосування за важливий для багатодітних родин законопроект 2014, що пропонує підняти пільги. Однак комітет закликає його провалити

Передісторія: 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який Верховна Рада ухвалила 25 квітня, ще до інавгурації Володимира Зеленського. 

7 липня 2020 року Конституційний суд розпочав розгляд подання 51 народного депутата про відповідність Конституції України закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Із 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування має перейти на українську мову при спілкуванні з клієнтами й відвідувачами, хіба що ті попросять звертатися до них іншою мовою.

Джерело: pravda.com.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

ЗаконодавствоСуспільство
Останні новини
Останні новини