Як слухати проповідь, щоб її запам'ятати: 15 порад
Християнський світ
31.07.2021
Чи пам'ятаєте ви про що була проповідь минулої неділі в церкві? Ні? Однією з причин цього є те, що ви не підготувалися і погано слухали.

Про це пише пастор Андрій Савич на своїй Facebook-сторінці. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На жаль, багато людей більш ретельно готуються до перегляду фільму в кіно, ніж до слухання проповіді:

- Не запізнюються.

- Не ходять в туалет.

- Сідають в найкращих місцях, щоб все було добре видно.

- Виставляють фото в сторіс, що вони йдуть в кіно і навіть фотографують кадри фільму, хоча це й заборонено законом.

- Обговорюють суть фільму під час і після його перегляду.

- Рекомендують його іншим.

- Навіть готові заплатити за перегляд гроші.

Напрошується запитання - що насправді важливіше для таких людей або що це говорить про їх цінності?

Хочу запропонувати вам декілька практичних порад про те, як слід слухати проповідь, щоб брати з неї користь.

1. Лягай вчасно спати в суботу ввечері щоб добре виспатися і прийти вчасно на зібрання.

2. Поїж і попий напередодні щоб не думати про це під час зібрання.

3. Сходи в туалет до зібрання, щоб не виходити під час проповіді (це, як мінімум, не повага до проповідника).

4. Сідай там, де добре буде слухати та ніщо не заважатиме (ближче до сцени, а не в кінці залу).

5. Не відволікайся на другорядні розмови з сусідом, переписку в телефоні або телефонні дзвінки.

6. Вимкни телефон або постави його в режим літака при цьому відключивши інтернет.

7. Відкрий додаток Біблії на телефоні, щоб слідкувати за текстом, а ще краще - візьми паперову Біблію.

8. Візьми записник і ручку або відкрий нотатки на телефоні, щоб записувати думки з проповіді. Обов'язково веди нотатки й не надійся лише на свою пам'ять!

9. Якщо потрібно, то розберися зі своїми гріхами (покайся), бо це може завадити слухати та розуміти проповідь.

10. Помолися, щоб впокорити й налаштувати своє серце: "Боже, говори до мене", а також попросити благословіння на проповідника і все зібрання.

11. Думай активно виділяючи головні думки й фрази з проповіді, які важливо записати, обдумати та застосувати.

12. Думай критично, аналізуючи чи говорить проповідник відповідно до вчення Біблії та правильно тлумачить її, а не вириває слова з контексту підлаштовуючи під себе.

13. Помолися після проповіді та подякуй Богу за почуте, попроси сили це застосовувати, а також попроси благословіння на проповідника.

14. Поділися та обговори з кимось почуте на проповіді (з сім'єю, друзями, на домашній групі) - це сприятиме твоєму кращому запам'ятовуванню, а також буде благословінням для інших. Поділися важливими думками з проповіді в соцмережах.

15. Виділи для себе хоча б одне застосування з почутого на проповіді та спробуй застосувати це в житті, бо це головне для чого ти слухаєш Слово Боже - застосовувати його.

Повтори все наступної неділі!

«Отже, кожен, хто слухає слова Мої й виконує їх, подібний до мудрого чоловіка, який звів будинок свій на камені. І коли пішов дощ, і настала повінь, й знявся вітер і вдарив по будівлі, той дім не впав, бо був збудований на камені. Проте кожен, хто слухає слова Мої, але не виконує їх, подібний до нерозсудливого чоловіка, який звів будинок свій на піску. І коли пішов дощ, і настала повінь, й знявся вітер і вдарив по будівлі, той дім повалився зі страшним гуркотом». Матвія 7:24-27

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Християнський світ
Останні новини
Останні новини