Яка професія більше пасує для молодих християн, які хочуть служити Богу через свою роботу
Молоде життя
07.05.2021
Вибір професії для школярів часто здається важким рішенням. А для християн це особливо відповідально, адже ми хочемо не просто працювати, але послужити Богу своєю роботою

Отже, розглянемо, що Біблія говорить про роботу і вибір, а також спробуємо дати деякі практичні поради для прийняття цих важливих рішень.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Майже будь-яка робота важлива та заслуговує вашої уваги

Іноді ми думаємо, що християни повинні прагнути до лише до "християнської кар'єри", наприклад, працювати в церкві чи благодійній організації. Ми усвідомлюємо, що християни можуть і повинні працювати поза стінами церкви також. Християни можуть бути лікарями, медсестрами, вчителями, працівниками по догляду за дітьми, соціальними працівниками, співробітниками правоохоронних органів або консультантами.

А що на рахунок таких професій, як бізнесмен, адвокат, юрист, ІТ-гуру, винахідник, політик, модельєр, ведучий новин, телевізійний продюсер? Ми схильні не відносити ці роботи до числа «підходящих» професій для християн. Але це помилково та небіблійно.

Майже в кожній професії можна служити Богу. Апостол Павло писав: «Нехай тільки так ходить кожен, як кому Бог призначив, як Господь покликав його. І так усім Церквам я наказую. Нехай кожен лишається в стані такому, в якому покликаний був. Чи покликаний був ти рабом? Не турбуйся про те. Але коли й можеш стати вільним, то використай краще це. Браття, кожен із вас, в якім стані покликаний був, хай у тім перед Богом лишається!» (1 Кор. 7:17, 20-21, 24)

Приступимо до практики

Бог створив нас різними (1 Кор. 12; Рим. 12:4-8) з унікальними бажаннями, талантами та інтересами. А ще Він створив нас для унікальних цілей. Це означає, що хтось краще працює з людьми та може послужити Богу, комусь краще підходить робота на самоті, глибоко занурюючись в проекти. Не думайте, що Бог зробив помилку! Ваші таланти унікальні, і дари належать вам не просто так, і ви можете використовувати їх на славу Божу.

Можливо ви захоплюєтесь математикою. Чудово! Може, вам слід стати вчителем математики або університетським дослідником, або інженером? Можливо, вам подобається музика. Блискуче! Ви можете стати музичним продюсером, автором пісень або музикантом?

Може, ви просто любите тварин. Добре! Можна стати біологом або ветеринаром.

А можливо, вам просто подобається говорити про Бога і ділитися Ним з іншими. Це може означати, що ви можете присвятити все своє життя на служіння, не просто як волонтер, а як професіонал.

Читайте також: Молодята та їх батьки. Як не загубити сім’ю?

Всі ці вакансії гідні і цінні в Царстві Божому, тому подумайте про те, що вас найбільше хвилює, і подивіться, чи зможете ви знайти роботу, яка відповідає вашій, даної Богом жазі до чогось.

Попросіть поради у інших

У Притчі 15:22 написано, що мудрі люди завжди радяться. Хто знає тебе найкраще? Отже, попросіть поради.

Ви можете спросити поради людей, які вже працюють у цікавих для вас сферах. Запитайте їх, що їм подобається і не подобається в їх роботі, і якщо вони християни, запитайте їх, як через роботу вони сприяють Божій справі!

Моліться

Моліться за свою кар'єру. Просіть Небесного Батька про допомогу, і Він вам покаже напрямок.

Можливо, ви дійсно налякані або сумніваєтеся в собі. Ви коли-небудь говорили про серйозні речі, а ваші друзі просто сміялися над вами? Ви говорили зі своєю сім'єю або навіть з найкращим другом про вибір кар'єри, і вони вас не зрозуміли? Ви сумніваєтесь в тому, що ви досить хороші, щоб добре справлятися з певною роботою?

Якщо ви відповіли "так" на всі ці питання, вам варто згадати, що у вас є хороша база. Це Біблія, яка наповнена безліччю історій про людей, яким дали завдання/роботу, і які сумнівалися в собі. Один з найкращих прикладів — це коли Бог говорив Мойсею йти і рятувати ізраїльтян, а він так сильно сумнівався в собі, що намагався відмовити Богу.

Крокуйте сміливо вперед

Після того, як ви обміркували те, що Біблія говорить про роботу, подумали про свої дари, поговорили з іншими і помолилися, починаєте робити кроки в напрямку своєї кар'єри.

Подумайте, де вам краще навчатись, щоб опанувати професію. Якщо це Божа воля, то Він відкриє для вас всі двері. Але якщо на початку Він цього не зробить, не хвилюйтеся, можливо Він хоче щоб ви були більш наполегливі в досягненні своєї мети! Або Він може вказувати вам на інший напрямок.

Продовжуйте молитися і просити Бога за своє майбутнє, і Він приведе вас туди, де Він вас хоче бачити.

За матеріалами fervr.net

Фото

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Молоде життя
Останні новини
Останні новини