Економіст Роман Шеремета розповів, якою буде економіка в умовах постпандемії
Аналітика
27.01.2021
Український науковець та економіст Роман Шеремета відповідає на питання: “Якою буде економіка постпандемії і хто від цього виграє?”.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Фондовий ринок

У США, судячи з показника найважливішого індексу S&P500, фондовий ринок відновився, а акції деяких компаній вже перевищили в декілька разів показники до пандемії. Також можна оптимістично відзначити, що безробіття носить тимчасовий характер. Незважаючи на зростання безробіття в США в травні 2020 року, кількість безробітних станом на грудень 2020 року впала більше ніж в 2 рази: з 15% до 7%.

Деглобалізація та протекціонізм

У багатьох країнах відбувається процес деглобалізації і національно-орієнтованого виробництва. Кожна країна веде битву з пандемією самотужки. Кордони закриті. Тому не дивно, що все більше країн починають виробляти товари першої необхідності всередині країни. Після завершення кризи національні держави лише посиляться.

Читайте також: Пандемія COVID-19 поглиблює нерівність у світі

Електронні комунікації

Карантин призвів до різкого збільшення онлайн-складової життя та бізнесу. Багато процесів перейшли в онлайн-формат. Цікаво, що економічні дослідження показують, що багато речей швидше і більш продуктивно можна робити вдома.

Які компанії виграли від пандеміі?

Насправді пандемія не змінила трендів, а просто прискорила їх. Тому і не дивно, що переможці — це IT-індустрії, штучний інтелект, роботи, доставка дронами, онлайн-магазини, біотехнології, екологічно чисте життя тощо.

Роман Шеремета 

Джерело: poklik.media

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Аналітика
Останні новини
Останні новини