Онлайн-семінар до 30-ліття Закону про свободу совісті і релігійні організації
Анонси
20.04.2021
Майстерня академічного релігієзнавства запрошує на методологічний онлайн-семінар "30 років закону України «Про свободу совісті і релігійні організації» історія, дискусії та перспективи"

Захід відбудеться 23 квітня, початок о 19:00.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Нашому профільному Законові — 30 років! Він на кілька місяців старший від України, і все ж це саме Закон України, — зауважують організатори. — Він, з одного боку, створює рамки для розбудови релігійної ситуації в нашій державі, а з іншого боку — відповідає динаміці та трендам релігійного життя в Україні. Його прийняли в момент потужного повернення релігії до публічного життя, від самого початку цей Закон регулював діяльність тисяч організацій, і за 30 років їх кількість збільшилася майже на 30 тисяч. Чи зможе він і надалі успішно регулювати діяльність релігійних організацій у складних сучасних умовах? Чи всі внесені зміни до Закону були потрібні, і чи всі потрібні зміни були внесені? Чи потребує українське законодавство про релігію нових змін, пов’язаних із новими викликами перед релігійною спільнотою та державою? Спробуємо розібратися в цих питаннях разом із відомими дослідниками та практиками!"

Читайте також: Парламентарі хочуть забрати у церков право на постійне землекористування

Доповідачі:

- Лариса Владиченко — заступник завідуючого відділу з питань релігій, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету Міністрів України, доктор філософських наук;

- Геннадій Друзенко — Голова правління Центру конституційного моделювання;

- Максим Васін — виконавчий директор Інституту релігійної свободи, кандидат юридичних наук.

Для участі у семінарі необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням:
https://forms.gle/mjU7Ezu1depJe14F7

Фейсбук-подія

Джерело: risu.ua

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

АнонсиВсе для церков
Останні новини
Останні новини