Замість основ сім'ї дітей хочуть навчати лише секс-освіті
26.05.2020
Обман і маніпуляції стосовно програми «Основи сім’ї» продовжуються!
Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!
 
Про це у себе на Facebook-сторінці пише автор програми «Основи сім’ї» Адріан Буковинський.
 
Новизна процесу полягає в тому, що програму «Основи сім’ї» почали протиставляти сексуальній освіті. На лице груба маніпуляція! Програма «Основи сім’ї» не про сексуальну освіту, а про відповідь на актуальну потребу сучасної молодої людини у особистісному розвитку, формування життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї та батьківства. 70 тем програми розкривають питання ідентичності, підготовки до створення сім’ї, народження та виховання дітей, а також про світ навколо нас та про місце і роль громадянина в цьому світі. Детальніше зі змістом програми можна ознайомитися за посиланням тут.
 
Але укладачів маніпуляційних сюжетів, це мало цікавить і вони з завзяттям починають формувати нову реальність. Ось 2 сюжети за останні дні.
 
23 травня на сайті «Лівий берег» виходить стаття під назвою «Чому українським підліткам потрібна сексуальна освіта?» 
 
Вже в другому абзаці статті звертається увага читача на курс «Основи сім’ї» з посиланням на брехливу, фейкову і очорнюючу статтю стосовно курсу на цьому ж порталі. Далі наголошується на християнському бачені сексуального і подружнього життя. І відразу риторичні запитання «Чи підходить таке бачення дітям? Чи повинні подібні дисципліни взагалі викладатися у навчальних закладах?» Цікаво, що авторка цих дописів одна і таж сама людина - Анастасія Іванців. Вона добре знала про свою написану неправду, так як інформацію про це я опублікував в себе на сторінці та на сайті «Лівий берег» 
 
Попросити вибачення за брехню в неї духу не вистачає, але продовжувати маніпуляції можна і надалі.
 
Це не тільки яскравий приклад дискредитації професії журналіста, а і приклад маніпуляції суспільною свідомістю.
 
Тому, якщо знайдеться юрист, адвокат, який захоче подати позови до суду, то я готовий до співпраці. Подібних матеріалів і фактів вже назбиралося достатньо.
 
25 травня на телеканалі «Інтер» виходить інформаційний сюжет під назвою: «Християнські догми чи сучасне сексуальне виховання: батьків обурив підручник з «Основ сім’ї»?» (дивитися з 41.14 по 45.55 хвилини).
 
Говориться, що на підручник в МОН поскаржилися деякі батьки, але не говориться, що на підтримку програми в МОН звернулися понад 10000 батьків.
 
Далі йде коментар учня 11 класу, який говорить про якихось «дядіньків», які до них приходили і щось розповідали. Хто приходив і до чого тут програма «Основи сім’ї» не зрозуміло взагалі.
Потім журналіст за кадром говорить про предмет «Сексуальна освіта» і відразу, без усякої зв’язки, переходить до коментаря в.о Міністра МОН Любомири Мандзій, щодо програми «Основи сім’ї».
 
Потім журналіст говорить, що спроба додати предмет факультативно в деяких школах викликала скандал. НЕПРАВДА! Ні в одній з 132 школах, де викладався цей предмет в 2019 році, ні одного скандалу не було. А подяки були!
 
Потім ідуть цитати, як завжди вирвані з контексту. Зокрема, перші цитати стосуються теми «Сексуальна зрілість», в якій наводяться деякі факти про наслідки співжиття з різними статевими партнерами до створення сім’ї.
 
Потім іде маніпуляція від однієї особи, засновниці «Батьки SOS», яка говорить про відвертий християнський компонент в підручниках. Хоча насправді в підручниках відвертий науковий компонент, що визнано МОН і тими десятками науковців, які брали участь у праці над програмою.
 
Обурення викликає ціна підручників – 250 гривень за комплект. Держава не фінансує друк підручників, які передбачені, як предмет за вибором. Тому вони друкуються за приватний кошт і безкоштовно роздаватися не можуть. Але і збором коштів від батьків ми не займаємося. Ті школи, які закупили підручники, закупили їх за кошти благодійників. А більшість шкіл працювали без підручників. Вчителі мали свої примірники і працювали з учнями робивши за потреби ксерокопії. Хоча, при бажанні, кожен бажаючий може їх придбати на сайті програми http://osnovy.info/
 
Потім знову коментар в.о. Міністра МОН Л. Мандзій, суть якого полягає в тому, що підручники легальні і після доопрацювання будуть використовуватися в школах за вибором батьків та учнів.
І як висновок, автори сюжету, опираючись на думку багатьох батьків і анонімних вчителів, роблять заключення, що, якщо вітчизняні підручники не відповідають викликам часу, то Україні варто перейняти досвід сусідів. І як приклад наводять факт, що в більшості країн ЄС дисципліна «сексуальне виховання» - є обов’язковою у школах.
 
Шановні батьки! Для ваших дітей вже написали не один підручник за кордоном і відповідні гранди виділили і ще виділять стільки, скільки буде потрібно. А вам, батьки українських дітей, яка освіта потрібна, стосовно підготовки до дорослого життя?
 
Автор: Адріан Буковинський
 
 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!