Жителів штату Вірджинія попередили про можливе обмеження їх релігійних прав через закон «Про рівні права»
11.02.2020
Видавництво «Washington Post» повідомляє про намір влади штату Вірджинія внести поправки до деяких законодавчих актів, зокрема тих, що стосуються рівності прав та дискримінації, на користь ЛГБТ-спільноти

Вказується, що дані законодавчі акти стосуються таких сфер, як трудова зайнятість, житло та перебування в громадських приміщеннях.

За повідомленням «The Post», запропоновані заходи не просто додадуть поняття «ЛГБТ-спільноти» до існуючого списку верств населення, що підлягають особливому захисту, але й створять зовсім нову систему надання послуг, яка буде особливо зважати на недискримінацію, пов’язану з кольором шкіри, віросповіданням, національним походженням, сексуальною орієнтацією.

Вікторія Кобб, президент «Фонду сім'ї», заявила, що її група була глибоко стурбована прийняттям нового законодавства, оскільки ці поправки не враховують позицію віруючих громад та не роблять жодних винятків.

«Нам потрібно усвідомити, що найближчим часом нам доведеться згуртуватися, а можливо, судитися з владою через загрозу релігійній свободі», — підсумувала Вікторія.

Вищевказані поправки мають бути ухвалені сенатом штату та підписані губернатором. При цьому немає ніяких сумнівів, що губернатор їх підпише, адже саме він ініціював данні зміни.

У разі прийняття цих поправок штат Вірджинія стане першим з консервативних штатів, що легалізував ЛГБТ-спільноту та надав їй виняткові права.

Стів Уоррен

За матеріалами cbn.com