Нові жорсткі заходи карантину з завтрашнього дня. ВУЗи закриють, школи - на канікули
Covid-19
11.10.2020
ВНЗ переходять на дистанційне навчання, осінні канікули у школах - з наступного тижня.

Президент Володимир Зеленський під час наради щодо ситуації з коронавірусом в Україні затвердив 10 кроків зі стримування епідемії. Про це повідомив голова комітету Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький у фейсбук.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

1. Вищі навчальні заклади переводять на дистанційне навчання.

2. Осінні канікули у школах пропонують почати з наступного тижня, не пізніше ніж 15 жовтня.

3. У червоних та помаранчевих зонах заклади громадського харчування – ресторани, клуби – можуть працювати лише до 22:00.

4. Міністерству охорони здоров’я доручено збільшити запаси засобів індивідуального захисту та медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусної хвороби. 

5. У Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. У Києві ймовірним місцем розглядають Палац спорту.

6. Щоб збільшити кількість ліжкомісць до прийняття пацієнтів з ковідом готують відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук.

7. До роботи в інфекційних лікарнях залучають інтернів та студентів старших курсів медичних ВНЗ.

8. МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис. до 50 тис. на добу. 

9. До кінця жовтня місцева влада має обладнати 80% ліжкомісць з хворими на коронавірус подачею кисню. 

10. Верховна Рада розгляне зміни до закону, якими запровадить штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

Джерело: Лівий берег

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Covid-19