У Малі знайшли тіло місіонерки, яку ісламісти тримали в полоні 5 років
Загрози та виклики
06.04.2021
У Малі ідентифіковано тіло вбитої терористами жінки, яка виявилася викраденою 5 років тому місіонеркою Беатріче Стоклі. Міжнародний комітет Червоного Хреста передав знайдене тіло владі Малі

Проведення ДНК-тесту підтвердило, що це християнка, яку викрала з Тімбукту група джихадистів «Джамаат Нусрат Аль-Іслам Вал».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє svitogliad.com.

Беатріче Стоклі — швейцарська євангельська місіонерка, яку ісламісти викрали ще в 2016 році. Бойовики вимагали від різних урядів звільнити вже заарештованих терористів, включно з тими, хто чекав вироку в міжнародному кримінальному суді в Гаазі. Ще одна вимога полягала в залишенні Беатріче Стоклі тих земель, де вона проповідувала.

Жінка євангелізувала в районі Абараджу, в який нерідко навідувалися джихадисти. З 2000 року інка активно служила в Африці, найчастіше проповідувала жінкам з дітьми. Її мирна й постійна євангелізація обурювала ісламістів.

В одному з відео спікер викрадачів заявив: «Беатріс Стоклі — швейцарська черниця, яка оголосила війну проти ісламу, намагаючись християнізувати мусульман». Так вони тлумачили євангелізацію і навернення місцевих жителів у християнство.

Ісламісти записали кілька відео, на яких було видно заручницю. Одне з них — в новорічну ніч 2017 року, інше — 1 липня того ж року. На відео було видно шістьох іноземних заручників, включно з трьома місіонерами. Тоді його опублікували за кілька годин до візиту президента Франції Макрона в Малі, (коли Франція погодилася допомогти підтримати антитерористичні дії в Сахелі).

Читайте також: У прикордонних районах на півдні України оголосили збори тероборони

Беатріче Стоклі була однією з трьох продемонстрованих місіонерок; двома іншими були 60-річна монахиня Глорія Арготі з Колумбії та 82-річний Кен Елліот з Австралії. Тривалий час не було інформації, де їх утримують і чи вони ще живі.

Наприкінці 2020 року стало відомо про можливу смерть місіонерки. Про це повідомила звільнена з полону 75-річна француженка Софі Петронін. Вона свідчила, що за місяць до звільнення чула вистріл після того, як бойовики відвели Стоклі на страту. За її словами, це сталося в результаті непокори терористам. Влада Швейцарія висловила співчуття рідним загиблої місіонерки та запевнила, що зробить усе можливе, щоб дізнатись подробиці, як саме вона померла, і повернути її останки родині.

У 2012 році Стоклі вже була в полоні ісламістів. Тоді після 10 днів полону завдяки сприянню влади Буркіна-Фасо вдалося її звільнити. Попри постійну небезпеку і досвід утримання, вона не покинула Африку і не полишила місіонерську діяльність.

Ця історія вкотре демонструє, наскільки небезпечним є життя християн у деяких країнах Африки та Азії. Проведення богослужінь, євангелізація та навернення у християнство для мільйонів людей може завершитися викраденнями чи навіть смертю. Хоча нині активність ісламістів дещо зменшилася (в порівнянні з 2011-2017 роками), але все одно ми щороку чуємо про нові захоплення, теракти і розправи над християнами.

Джерело: svitogliad.com

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини