Зеленський хоче зустріч з Путіним у Ватикані. Папа Римський — посередник
Гарячі теми
28.04.2021
Володимир Зеленський не виключає, що місцем зустрічі з Володимиром Путіним міг би стати Ватикан, а Папа Римський при цьому виконуватиме роль посередника між Україною та Росією

За словами Зеленського, "правильно підібране місце для проведення надзвичайно складного діалогу про мир посприяє вирішенню питання".

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це президент України розповів в інтерв'ю італійському виданню La Repubblica, пише bbc.com.

А на уточнення журналіста, чи міг би таким місцем стати Рим чи Ватикан, Володимир Зеленський відповів: "Так, можливо, це могло б бути оптимальним місцем з усіх точок зору. Ватикан — справді ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол — це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту".

Він додав, що "Папа Римський за своїм покликанням є пророком миру".

"У цьому Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів. Посередник з таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає нашим спробам домовитись", — пояснив президент України.

За даними джерел BBC News Україна в Офісі президента України, Андрій Єрмак літав до Ватикану щодо можливої зустрічі Зеленського і Путіна, й там висловили готовність допомогти.

Відповідну пропозицію вже передали у Кремль, але відповіді наразі немає, каже співрозмовник.

Місце і час зустрічі з Путіним

Розмови про зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним почалися після того, як український президент запросив російського колегу зустрітися "у будь-якій точці українського Донбасу".

Читайте також: Росія досі не почала відводити війська від східних кордонів України

У відповідь Володимир Путін висловив готовність "прийняти президента України у Москві".

При цьому, російський президент каже, що готовий говорити з Володимиром Зеленським про "двосторонні відносини", до яких, за твердженням Кремля, не належить питання війни на Донбасі.

Водночас Україна наполягає, що врегулювання конфлікту — ключове питання у відносинах з Росією і категорично відмовляється від прямого діалогу з так званими "ДНР" і "ЛНР".

Переговори про можливу зустріч Зеленського і Путіна веде глава Офісу президента України Андрій Єрмак та заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

За словами Андрія Єрмака, він наразі не може озвучувати можливий час і місце майбутніх переговорів, але зустріч може стати "історичною".

Опитані BBC News Україна політологи категорично не радять Володимиру Зеленському зустрічатися з Володимиром Путіним у Москві.

"Росія покаже це не рівноправними переговорами, а саме як "васал приїхав до царя", — пояснює Ганна Шелест, директорка програми безпекових студій "Української призми".

Джерело: bbc.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Гарячі темиЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини