Звернення до громадськості у відповідь на агресивні закиди російської федерації "десатанізувати" Україну
Війна
03.11.2022
Загарбницька війна, яку підступно розгорнула росія проти України 24 лютого 2022 року, має на меті лише одне – знищення України як держави, знищення її людського, культурного і духовного надбання, що вже стало зрозумілим для всього цивілізованого світу

Свобода релігії та переконань – це одне з базових прав людини в Україні, своєрідний лакмусовий папірець для перевірки стану демократії в державі.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

В тоталітарній росії, в умовах православного фундаменталізму, державного контролю над релігійними організаціями та їх дифузного співіснування, росіяни давно позбавлені такого права. Постійно шукаючи виправдання скоєному злу, російська влада вдається до все нових форм лицемірства.

Вичерпавши псевдоаргументацію про «денацифікацію» та «демілітаризацію» України, російські пропагандистські медіа рознесли нову мету російського вторгнення – «десатанізацію», аргументуючи це тим, що Україна, мовляв, перетворилася в «тоталітарну гіперсекту», де громадяни, нібито, відмовилися від православних цінностей.

Тим часом найбільша в росії церква – РПЦ, ставши складовою російської агресивної державної ідеології, «сакралізує» і легітимує насилля, здійснюване в Україні.

Якими «традиційними православними цінностями» можна пояснити масові вбивства цивільного населення в Бучі, Харкові, Маріуполі, Ізюмі? Чи немотивовану жорстокість щодо українських військовополонених? Тільки прагненням до насилля проти всіх, незгодних з диктатом «цінностей русского міра», освячуваного головним ідеологом та ієрархом РПЦ – кирилом гундяєвим та його фактичним правителем - путіним.

Які «традиційні православні цінності» може запропонувати країна, яка й досі зберігає муміфіковане тіло Леніна – найбільшого борця з релігією? Хто ж не знає його висловлювання: «Ми повинні боротися з релігією. Це — азбука всього матеріалізму».

А якими «православними мотивами» можна пояснити будування і пафосне відкриття головного храму Збройних сил Росії, який в мережі інакше не називають, як «храм війни» чи «храм сатани».

Під пафосними ідеями захисту православних цінностей стоїть духовне і моральне банкротство російської влади та церкви, яка служить одним із інструментів цієї нової форми сатанізму. Саме так і проявляється психологія ґвалтівника – виставити винною жертву, а потім вбити її, щоб замести сліди і позбутись нагадування про злочин.

Тому сама росія, не будучи ціннісно-європейською країною і застрягнувши в іншому вимірі, потребує десатанізації, разом з демілітаризацією, деімперіалізацією і депутінізацією.

Натомість Україна вже давно доказала вірність примату демократичних цінностей як основного вектору свого розвитку. І нині вона зі зброєю в руках захищає своє право на свободу і незалежність – як територіальну, так і духовну. Те, що для росії – країни-варвара, бачиться як «тисячі сект» - для України – реалізація прав і свобод своїх громадян.

Українці свідомі того, що незалежність і свобода (свобода релігії, свобода віросповідань, свобода слова та і будь-яка інша свобода) – не є даністю, а потребують постійної за них боротьби. І Україна продовжує демонструвати приклад такої боротьби, кожен із цих 248-ми днів війни.

Ми закликаємо до припинення лицемірних і абсурдних закидів, під фальшивим приводом яких росія здійснює чергові нападки на права і свободи громадян суверенної держави Україна! Ми закликаємо весь цивілізований світ згуртуватися навколо захисту України як форпосту демократичних цінностей і свобод!

Автори: В.В. Титаренко, А.Г. Тищенко

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Більше рубрик та новин тут 

 

 

ВійнаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини