20 лютого «UA: Культура» покаже фільм власного виробництва «Небесна сотня: шість років потому»
15.02.2020
20 лютого, до Дня героїв Небесної сотні, о 17:20 на каналі «UA: Культура» вийде телепрем’єра фільму «Небесна сотня: шість років потому». Наразі команда Суспільного працює над його створенням.

Режисерка фільму Марина Бойко розповіла, що ця історія покликана нагадати про події Революції гідності.

За її словами, сьогодні багато людей не знають ні прізвищ героїв Небесної сотні, ні навіть що це за дата — 20 лютого. У фільмі нагадають про події шестирічної давності й розкажуть, що відбувається з родинами загиблих нині.

Творці фільму поспілкувалися з двома родинами загиблих героїв: киян Кульчицьких і Чаплинських, що мешкають в Обухові. Дізнавалися, як живуть та що думають люди, котрі втратили близьких під час Революції гідності.

У фільмі також використали кінохроніку подій Майдану. Глядачі побачать ретроспективу новин про події революції за шість років. 

Окрема частина фільму присвячена інтерв'ю з адвокаткою сімей Небесної сотні Євгенією Закревською, котра оголосила голодування задля відновлення судових справ. Вона пояснить із юридичного погляду, як триває боротьба за справедливість та чим можна допомогти.

Джерело: stv.detector.media

Фото: corp.suspilne.media