4 березня Рада голосуватиме законопроєкт про вільне володіння вогнепальною зброєю
Загрози та виклики
03.03.2021
Згідно порядку денного, після невдалої спроби минулого місяця, на 4 березня, четвер, в порядку денному засідання Верховної Ради України першим питанням стоїть голосування законопроектів про обіг вогнепальної зброї, які дозволять вільно купувати вогнепальну зброю громадянам.

"Законопроєкт є, він дискусійний. У ньому є як правильні речі, так і ті речі, які будуть розділяти зал. …Подивимося, який результат ми будемо мати. Це перше читання. Буде можливість його доопрацювати з урахуванням тих пропозицій і зауважень, які вже фактично лунають і в суспільстві, і серед народних депутатів, а далі подивимося", - зазначав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у січні.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На розгляд винесено декілька законопроектів: Проект Закону 4335, 4335-1 про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї (проект н.д. І. Фріса надано 11.11.2020, проект н.д. А.Шараськіна – 24.11.2020). 

Проект Закону 4336, 4336-1 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї" (проект н.д. І.Фріса надано 11.11.2020, проект н.д. А.Шараськіна – 27.11.2020).

Законопроєкт пропонує видавати посвідчення власника зброї із зазначенням категорії зброї, а також технічний паспорт на кожну одиницю зброї із інформацією про власника та серійний номер.

Право на отримання посвідчення зможуть мати дієздатні українці, які не мають медичних протипоказань, непогашеної судимості, не притягувалися до адмінвідповідальності протягом року.

Документом передбачається створення Єдиного держреєстру цивільної зброї.

Також пропонується обов'язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі через використання зброї.

Даний закон є дискутивним, адже є як прихильники легалізації обігу зброї та її вільного володіння, так і противники. Закликаємо молитися, аби Бог дав мудрості парламентарям, аби прийняти таке рішення, яке б не посилило криміногенну ситуацію чи не дало зброю в руки небезпечних або психічно-хворих людей.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики