Близько 400 баптистських церков в Україні втрачені через російське вторгнення
Аналітика
22.08.2022
Близько 400 баптистських церков, розташованих на окупованих територіях України, припинили своє існування через російське вторгнення, за словами президента Української Баптистської Теологічної Семінарії.

Ярослав Пиж, президент Української баптистської теологічної семінарії у Львові, сказав Baptist Press в інтерв’ю, опублікованому в понеділок, що «близько 400 баптистських церков» були «втрачені».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Керівник семінарії підтвердив The Christian Post кількість втрачених конгрегацій і розповів, як він прийшов до цієї оцінки.

«Ми зробили оцінку з окупованих та звільнених від окупації територій», – пояснив він КП. «Також в список ввійшли церкви, звідки всі люди просто виїхали. Крім того, це число, збігається з оцінкою Союзу баптистів України».

Президент семінарії припустив, що конфесійна приналежність церков могла спричинити таку ворожість з боку росіян, які вважають баптистів «агентами Заходу».

"Але в більшості випадків люди виїжджали, тому що на охоплених війною територіях жити неможливо", - додав Пиж.

Ден Апчерч, місіонер Ради міжнародної місії Південної баптистської конвенції, який служить у Східній Європі, сказав CP, що деякі церкви розпущено через війну, але «інші церковні лідери навпаки - приїхали та працюють над створенням або відновленням церков і збирають віруючих які втратили свої громади».

«Незважаючи на хаос, який спричинила війна, у багатьох церквах по всій Україні за останні шість місяців прийшли до віри нові люди та були охрещені цього літа», — заявив Апчерч.

Пиж вважає, що «найбільшим викликом цієї війни» буде не «відбудова будівель та інфраструктури», а відновлення «лідерського потенціалу».

«Я вірю, що Бог поставив Українську Баптистську Теологічну Семінарію у потрібне місце в потрібний час з потрібними людьми», – зазначив Пиж. «Ця криза також принесла багато нових можливостей. Багато нових людей стануть духовними лідерами. Для семінарії, місія, як ніколи чітка — навчати та озброювати лідерів. Це те, що ми будемо робити."

Українська Баптистська Теологічна Семінарія надала понад 250 тонн гуманітарної допомоги в 10 регіонів України, крім того, обслуговувала понад 10 000 біженців у Львові та надала понад 420 000 пайків з початку вторгнення.

Джерело: The Christian Post

Аналітика
Останні новини
Останні новини