5 ключів до перепрошення в шлюбі
Все для сімей
02.12.2021
Ніхто з нас не досконалий. Ми можемо злитися, а розізлившись, часом кажемо злостиві слова. Та щоб мати добрий шлюб і бути добрими батьками, досконалості і не потрібно. Проте, ми маємо навчитися працювати над своїми помилками . А це, в першу чергу, включає роботу з вибаченням та прощенням. Жоден щасливий шлюб не вибудується без них.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Щоб зараз не переживали ваші сімейні стосунки, перепросіть  за те, у чому завинили ви самі. Не очікуйте поки вибачаться перед вами. Навіть, якщо ви вважаєте, що на 95% провини не за вами і ви винні лише на 5%, - перепросіть за свою провину, вашим коханим буде простіше вибачитись навзаєм.

Перепрошення складається з п’яти основних етапів:
1) Скажіть, що шкодуєте. «Мені шкода, що я підвищив голос і кричав на тебе». Скажіть це і ніколи не додавайте: «та якби ти не…, тоді я б не…», - бо це аж ніяк не буде перепрошення. Так ви почнете перекладати на близьких провину за свою поведінку. «Я знаю, що завдав тобі болю, і глибоко шкодую про це» - цього на першому етапі буде достатньо.

2) Візьміть за себе відповідальність. «Я був не правий і не мав так чинити. Такій поведінці нема жодного виправдання. Я беру усю відповідальність на себе».

3) Запропонуйте відшкодування. «Що я можу зробити, щоб виправити цю помилку чи відшкодувати завданий біль?»

4) Висловіть прагнення змінитися. «Я не хочу робити це знову. Ти зможеш мені допомогти відшукати спосіб, щоб цього більше не повторювалось?»

5) Перепросіть. «Будь-ласка, ти могла б пробачити мені?» чи так: «Я сподіваюсь, що ти знайдеш в собі сили пробачити мені».

Дуже часто простого «пробач» не достатньо. Воно не викликає довіри, особливо коли лунає вже не один раз. Також нам властиво оцінювати щирість людини за тим, як вона вибачається. Ці п’ять етапів перепрошення допоможуть вам попросити вибачення щиро. Якщо ви справді хочете поліпшити стосунки, знайдіть у собі смирення та висловіть це повне вибачення. І з часом – чекайте на поліпшення домашнього клімату!

За матеріалами книги «Збудуй міцну сім’ю». Гері Чепмена та Шеннона Ворена

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Все для сімей
Останні новини
Останні новини