6 днів майже без їжі та води: свідчення баптистського пастора Юрія, який зазнав тортур від російських окупантів
Загрози та виклики
25.07.2022
У Снігурівці, що на Миколаївщини, російські окупанти піддавали тортурам баптистського пастора Юрія, а потім відпустили за умови, що він стане інформатором росіян. Про це повідомила міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

6 квітня пастор Юрій намагався придбати продуктів і ліків для громади Херсона. Однак на блокпосту російські війська взяли у полон священнослужителя, бо їм не сподобався його телефон. Після цього вони 6 днів тримали баптиста у морозильній камері.

Росіяни майже не видавали чоловіку воду або їжу. Водночас окупанти намагалися дізнатися, чи заохочував пастор людей до мітингів, чи інших форм протестів.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Згодом Юрія звільнили за умови, що він стане інформатором Росії. До того ж у християнина викрали машину в якій були ліки та гуманітарна допомога на 2 тисячі доларів, а також забрали ще власних 6 тисяч доларів.

Коли він опинився на волі, то разом з дружиною виїхав на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, що 9 червня у Богородицьку (250 км на південь від Москви) затримали та відправили на подальший допит 15 баптистів-благовісників, а лідера групи оштрафовано за євангелізацію. Але потім відпустили, окрім очільника заходу пресвітера Юрію Сергійовичу Ковалевичу. Служителю наклали штраф у розмірі 25 000 рублів (близько $450). 

Джерело: Slovoproslovo

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Загрози та виклики