Афганські християни просять про молитву під час переслідувань Талібану
Європа та світ
03.10.2021
Після того, як таліби відновили контроль над Афганістаном минулого місяця, багато афганських християн ховалися, щоб уникнути переслідувань і смерті від ісламського режиму.

Міжнародна організація Release International, яка здійснює моніторинг і повідомляє про християн у всьому світі, зазначає, що в країні налічується менш як 10 000 християн, оскільки багато з них втекли у більш віддалені райони, щоб не потрапляти в поле зору талібів. Про це передає Слово про Слово 

«Ми чуємо, що християни опинилися в пастці в Афганістані, ми не знаємо скільки, це була маленька церква, – сказав Ендрю Бойд з Release International Premier Christian News. – Досить багато виїхали, поки могли. Але є й інші, які опинилися в пастці, вони не можуть вибратися».

Хоча таліби контролюють аеродроми та кордони країни, Бойд каже, що деякі християни розійшлися з Афганістану в сусідні країни, такі як Пакистан та Іран.

«Існує багато страху. Але ми розуміємо, що деякі християни покинули найбільші міста і поїхали в більш сільські райони, – сказав він.Тут є  підпільна церква. Так було завжди. Вони звикли до цього. Але, звичайно, це час великої непевності для них. Вони потребують наших молитов, і вони потребують нашої підтримки».

Release International також висловила стурбованість тим, що «неправдиві повідомлення» зображуються як переслідування з боку Талібану, наприклад, зображення протесту в Колумбії та жорстокості ІДІЛ в Ірані.

«Зрозуміло, що існує багато страху і чуток, – сказав Пол Робінсон, генеральний директор Release International. – Ось чому ми спілкуємося з партнерами, які працюють безпосередньо з підпільною церквою».

SAT-7 Pars, який транслює програми через супутникове телебачення в Афганістан, повідомив Release International, що деякі афганські християни просять молитися на тлі загроз смерті.

«SAT-7 чує безпосередньо від своєї аудиторії про те, що відбувається в цій країні», – пояснює Робінсон.

Наприклад, один з тих, хто дзвонить, надіслав молитву з проханням: «О, Господи Боже, будь ласка, захисти нас, бо ми стикаємось з пеклом».

«Ми з сім’єю прийшли до Христа два роки тому, – сказав інший абонент. – Я і моя сім’я отримували погрози смертю. У мене немає іншого виходу, як втекти з країни. Допоможіть нам бути почутими, щоб ми могли втекти з цього пекла».

За даними Open Doors USA, Афганістан займає друге місце у списку країн, де найважче бути християнином, після Північної Кореї.

Спостерігачі пояснюють, що афганські християни стикаються з погрозами переслідування та смертної кари, особливо після відмови від ісламу, тому що це вважається відступництвом.

Бойд сказав що афганські християни продовжують бути стійкими у своїй вірі, незалежно від опозиції.

«Багато людей у церкві − мусульманського походження. Вони дізналися, що таке жити як християни з книги Діянь, підпільно та бути переслідуваними. Вони знають, як це зробити», – сказав він.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини