Астронавт-християнин взяв з собою на космічну станцію Біблію та чашки Причастя
Європа та світ
18.11.2020
Астронавт-християнин Віктор Гловер у неділю, 15 листопада, прилетів на Міжнародну космічну станцію в капсулі SpaceX Crew Dragon.

Гловер – перший афроамериканський астронавт, який відправився в довгострокову місію. З собою на борт Гловер взяв чаші для причастя та Слово Боже. Він також планує використовувати надійне інтернет-з’єднання на борту корабля для доступу до релігійних програм і богослужінь, пише ІА Світогляд з посиланням на The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Його екіпаж пробуде на станції до весни.

44-річний чоловік заявив у відеоінтерв’ю дляChristian Chronicle, що крім читання Біблії та молитви, він також планує брати участь у «віртуальному служінні» і «віртуальному пожертвуванні».

Гловер здійснив свою першу космічну подорож після того, як послужив пілотом флоту F / A-18, який виконував бойові завдання в Іраці. Раніше він також працював помічником із законодавчих питань покійного американського сенатора Джона Маккейна із штату Арізона, який сам був воєнно-морським пілотом.

«Перш ніж поїхати і навіть сісти в літак, щоб здійснити рейс, я завжди молюся і думаю про свою сім’ю», – розповів Гловер.

Він одружений зі своєю дружиною Діонною 18 років. Пара виховує четверо дітей.

Дружина Гловера виросла в «Церкві Христа» на схід від затоки Сан-Франциско, яка відома тим, що не використовує музичних інструментів у богослужіннях.  Діонна привела і чоловіка  в свою деномінацію після того, як вони познайомилися в Каліфорнійському політехнічному державному університеті.

Читайте також: Sony Pictures купить популярний християнський стрімінговий сервіс Pure Flix

«По мірі того, як ми будували свою сім’ю, саме тоді я почав по-справжньому цінувати свою віру, а не лише вчення», – сказав він.

Пара відвідувала два громади в районі Х’юстона: Церкву Христа в Ліг-Сіті і Церкву Христа на південному сході в Френдсвуді. Вони діють практично з моменту початку пандемії COVID-19.

«Богу не обов’язково турбуватися про мій патріотизм, але я американець, і нам пощастило народитися в Америці, – сказав Гловер. –Всі ми повинні розуміти … спадщину, частиною якої ми всі є».

Гловер і його товариші по команді допоможуть космічній станції укомплектувати штат.

Після того, як НАСА завершило програму шатлів, труднощі з доставкою астронавтів на станцію знизили одноразовий максимум з 13 до трьох. Співробітники центру проводять наукові експерименти, працюють з машинами та виходять у відкритий космос.

Оскільки Dragon є першим комерційно розробленим космічним апаратом, сертифікованим для переправлення астронавтів, НАСА хоче перестати покладатися на польоти Росії, які стягують до 90 мільйонів доларів за місце.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світНадихаючі історії