Безпрецедентний крок на захист сім'ї. Президент Польщі вніс закон про заборону гомосексуалістам всиновлювати дітей
07.07.2020
Президент Польщі Анджей Дуда продовжує лінію посилення захисту сімейних цінностей в Польщі та підписав законопроєкт про зміни до Конституції, згідно якого буде зафіксовано, що усиновлення дитини особою в одностатевих стосунках буде неможливим. Це безпрецедентний крок в Європейському союзі, адже це перша країна, що так відкрито виступила проти ідеології ЛГБТ, як такої, що завдає шкоди національним сімейним цінностям. Крім цього, Польща на власному досвіді переконалася, що Стамбульська конвенція є негативним документом, адже несе “гендерну розпусту”, про що заявив свого часу заступник Міністр юстиції Марцін Романовський.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За словами Президента Польщі, в країні дитина підлягає правовому захисту, який визначається обов'язковими положеннями Конституції, але ці норми потребують доопрацювання. Особливо коли батьки позбавлені батьківських повноважень.

Дуда впевнений, що його ініціативу підтримають усі фракції Сейму, а затвердження змін до Конституції припинить обговорення питання про доцільність усиновлення дітей представниками ЛГБТ-спільноти.

6 липня законопроєкт скеровано до сейму, повідомляє прес-служба президента Польщі.

Для внесення змін до Основного закону необхідні голоси двох третин нижньої палати парламенту.

Президент Польщі заявив, що зміни до Конституції дозволять більшою мірою реалізувати "безпеку і турботу про добробут дітей".

"Якщо це буде прямо написано в Конституції, то емоції вщухнуть. Буде зрозуміло, що це неприпустимо, і непотрібно буде обговорювати: дозволено чи заборонено. Конституція Польщі чітко це визначить і назавжди припинить політичні суперечки з цього питання", – сказав він.

Зауважимо, що з такою ініціативою Дуда виступив напередодні другого туру президентських виборів, який відбудеться 12 липня.

За результатами першого туру, який відбувся 28 червня, найбільшу кількість голосів набрали чинний президент Анджей Дуда, якого підтримує правляча партія "Право і справедливість", і опозиційний кандидат від "Громадянської платформи", мер Варшави Рафал Тшасковський, який притримується ліберальних поглядів.

Джерело: Segodnya.ua та lb.ua

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини