Бути християнином на роботі: Як християнину поводити себе серед невіруючого колективу
Аналітика
22.03.2021
Понад 90% християн працюють в світських компаніях серед невіруючого колективу. Хтось приймає рішення не говорити про своє віросповідання, а хтось активно проповідує. Яка позиція є правильною? Чи повинен лікар говорити про Бога на своєму робочому місці?

Християнська віра в сучасному суспільстві часто зустрічається  з великою опозицією. Християни  -  свідки Ісуса Христа завжди, навіть на своєму робочому місці. Але як зберегти свою віру та залишатись незамінними працівниками для свого роботодавця? 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Письменник-християнин Ос Хілман та засновник служіння «Marketplace Leaders»  в своїй книзі «Християнство і робота - 31 принцип» розповів, як християни можуть бути вірними Богу на роботі та при цьому допомогти іншим прийти до Христа.

У своїй новій книзі Хілман закликає віруючих "нести силу Божу" на своєму робочому місці.  Хіллман згадує «культуру скасування», коли роботодавці або бізнес-партнери змушують  мовчати про свої погляди  християн, погрожуючи їм кінцем їх кар’єри.

Хіллман дав кілька порад, як християни можуть залишатися віруючими при цьому не ставлячи себе під удар цього «інструменту атаки на віруючих».

"По-перше, що потрібно зрозуміти, це те, що ви, як послідовники Христа, є Його свідками не тільки тоді, коли ви говорите, але й в тому, як ви поводитеся на робочому місці. У всьому цьому має розкриватись характер Ісуса Христа. По-друге, потрібно молитися за своїх колег та керівництво, щоб Бог міг діяти через вас і в їхньому житті" – ділиться своїми думками Хіллман.

Крім цього Хіллман закликав віруючих бути сумлінними  працівниками та «цінними кадрами для своєї компанії».

«Це те, що робив Ісус. Він умів вирішувати різні задачі. Кожен раз, коли він зустрічав когось, перше, що Він робив, це вирішував проблему» - говорить автор.

За його словами, християни повинні твердо стояти і використовувати всі законні права, щоб забезпечити  собі можливість вільно користуватися своїм правом голосу.

«Не використовуйте робочий час для обговорення питань віри, використовуйте для цього перерву на каву, обід або вільний час до чи після роботи, щоб вас не звинувачували у витрачанні робочого часу. Шануйте компанію, в якій ви працюєте», - порадив він.

Якщо християни опиняються у ворожому робочому середовищі, де їм заважають проявляти свою віру, Хіллман радить таким відстоювати свою позицію настільки, наскільки це можливо.

«Але, якщо ситуація стане неприйнятною на стільки, що ви не зможете виконувати свою роботу, через те що люди постійно висміюють вас за ваші цінності і вашу систему переконань, вам краще знайти іншу роботу» - говорить автор.

«Іноді люди кажуть мені:« Ти просто не знаєш, який у мене керівник». Я кажу: «я не думаю, що твій керівник гірший, ніж керівник Йосипа, Даниїла або Неємії». Я маю на увазі, що ці герої Біблії жили в дуже важких обставинах, їх переслідували за їх віру, вони ризикували життям, але Бог втручався і допомагав їм», – ділиться своїми думками Хіллман.

За матеріалами: christianpost.com

______________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

АналітикаХристиянський світ