Церква у Великобританії застерігає від підтримки процедур зміни статі
Європа та світ
25.04.2024
"Ми не можемо заохочувати підтримку медичних процедур, заснованих на реконструкції, або ліків, які шкодять організму. Натомість наша мета – допомогти знову відкрити та виховати людство, створене Богом", – зазначають єпископи Англії та Уельсу. Вони опублікували пастирські роздуми про ґендер (т.зв. культурну стать), наголошуючи на вченні Церкви та зазначаючи, що супровід людей, які борються з гендерною дисфорією, є «складним, але необхідним душпастирським завданням»
У документі наголошується, що Церква приймає всіх людей у ​​своє лоно, зазначаючи, що сексуальна ідентичність людини не є «чисто культурною чи соціальною конструкцією».

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Це спростовує запропоновану гендерною ідеологією ідею про те, що кожна людина має «внутрішню» гендерну ідентичність, яка іноді не збігається з біологічною статтю індивіда. Єпископи наголошують, що всі ми створені на образ Божий, маємо гідність, дану нам Творцем, і наголошують, що вести людей до повноцінного життя у Христі – це процес, закорінений у правді та співчутті, пише catholicnews.org.ua з посиланням на КАІ.

«Ми не можемо заохочувати підтримку медичних процедур, заснованих на реконструкції, або ліків, які шкодять організму. Натомість наша мета полягає в тому, щоб допомогти заново відкрити та виховати людство, створене Богом. Це вимагає лагідності, поваги, терпеливості і любові, тому що першість завжди належить благодаті Христа», – пишуть єрархи. Вони зазначають, що цей душпастирський супровід вимагає обережності у виборі мови. Чутливість і бажання виявляти повагу важливі, але потрібно бути обережним, щоб протистояти спокусі прийняти мову гендерної ідеології та інших інституцій», – йдеться в повідомленні. У документі визнається, що деякі діти та молоді люди відчувають гендерну невідповідність/дисфорію. Душпастирська опіка в таких випадках повинна виходити з прийняття та визнання тіла як створеного, поваги до батьків як первинних вихователів і дотримання найкращих практик щодо принципів охорони. Наголошується, що не слід підтримувати медичні втручання у дітей.

Єпископ Девід Оуклі з Нортгемптона пояснив, що мета документу полягає в тому, щоб допомогти тим, хто працює в душпастирській опіці, розпізнати цю проблему та обережно її розглядати. «Супровід має вирішальне значення для процесу розвитку віри, і ми хочемо наголосити, що в Церкві раді кожному. Важливо, щоб ми, як учні Христа, наслідували Боже безмежне милосердя та співчуття, коли стикаємося зі труднощами життя інших. Але це має відбуватися з чітким розумінням католицького бачення людської особи та цілісного погляду на людську сексуальність», – сказав єрарх.

Джерело: catholicnews.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світХристиянський світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини