Чому почав співати хірург Аняня Удонгво: ексклюзивне інтерв’ю (ВІДЕО)
06.02.2020
Сьогодні святкує свій день народження фіналіст «Голосу країни» Аняня Удонгво. Пропонуємо Вам ексклюзивне інтерв'ю з Анянєю від «Клуб Life»

Сьогодні святкує свій день народження фіналіст «Голосу країни» Аняня Удогво. Пропонуємо Вам ексклюзивне інтерв'ю з Анянєю від «Клуб Life»

В його голосі є дивовижне звучання. Він приїхав в Україну з Нігерії, щоби вчитися на хірурга, і несподівано (навіть для себе) пролунав на всю країну у вокальному шоу «Голос країни». Чому ж заспівав професійний хірург Аняня Удогво?

Аняня, чим закінчилася твоя історія з навчанням на медичному факультеті? Ти отримав диплом?

Так, я навчався шість років в Одеському медичному університеті, потім працював хірургом два роки. Коли я жив у Нігерії, то взагалі не думав, що коли-небудь буду співати. Але після того, як я опинився в Україні, мені почав раз по раз снитися один і той же сон, що я десь співаю на великій сцені для людей. І цей сон снився мені кожен день.

Тобто завдяки цьому сну ти подумав, що це знак?

Так, Бог мені щось говорив. Моє життя було дуже важким, поки я не вирішив, що буду служити Богу.

А співати я почав в хорі. Я пішов туди служити, але коли я починав, то не був серйозним і пропустив багато репетицій. Але, Слава Богу, лідер нашого хору щось побачила в мені. Вона мені постійно говорила, що у мене є дар. Я її слухав і починав співати, перестав пропускати репетиції, і тоді Бог відкрив мені двері: я потрапив на шоу «Голос країни».

Дуже важливо, коли у тебе є хороший лідер.

Я взагалі не думав, що буду коли-небудь співати.

Тобто ти не маєш музичної освіти? Але як ти вчився? Хтось тобі допомагав?

Я не читаю по нотах, я ніколи не вчився в музичній школі. Те, що у мене є,  це дар від Бога. Я просто слухаю музику і співаю. Якби раніше хтось мені сказав, що я буду відомим співаком, я б не повірив. Це чудо!

Що ти відчував, коли вперше вийшов на сцену?

Перший раз я дуже сильно переживав. У мене трусилися ноги, але ніхто цього не помітив. Пам'ятаю, я все вклав у пісню силу, голос, я співав з душею, і багато людей плакали. Я сильно переживав, але люди мене підтримували і казали: «Аняня, ти повинен це зробити!»

Аняня, одного разу тобі робили операцію на горлі, лікарі радили припинити співати. Розкажи про це.

Так. У мене заболіло горло. До вечора я взагалі не зміг говорити, а в 12 ночі ми подзвонили в «Швидку допомогу», і мене забрали в лікарню.

Мені було дуже боляче. Мені робили уколи. Лікар запитав: «Ти знаєш, що тебе чекає операція?» Він запитав мене: «Ти співаєш?»

Я відповів, що так. Тоді він сказав, що у мене погана ситуація, що треба видалити гланди. Мені зробили операцію і сказали, що треба два тижні побути в лікарні, але я пішов через п'ять днів. І все знову повернулося. Цього разу все було ще гірше. І лікар сказав, що мені краще взагалі не співати.

Як ти відреагував?

Я плакав. Але мама сказала, щоб я не слухав, що говорить лікар, тому що останнє слово за Богом. А ще була молитва, і диво було. Слава Богу!

Аняня, беручи участь у проекті «Голос країни», ти не приховував, що віриш в Бога. Допомагала тобі твоя віра під час шоу?

Пам'ятаю, я написав на фейсбук-сторінці «Голос країни», і вони мені сказали, коли буде кастинг. Все було просто: я туди прийшов, заспівав, і мені сказали, що я пройшов далі.

Бог хотів через мене показати, що ти, як християнин, повинен бути навіть краще, ніж інші люди. Адже бути християнином це не тільки ходити до церкви: ти повинен бути християнином в будь-якій сфері діяльності, ти можеш бути навіть президентом!

По молитві Бог змінить все. Іноді мені кажуть, що якщо пісня мені незручна, то вони можуть її змінити.

Пам'ятаю, десь виступав, а якийсь хлопчик говорить: «Я знаю, що ти християнин. Я взагалі не вірив у Бога раніше, але коли ти співав, я одразу почув голос Бога». Це для мене було свідоцтво, що Бог мені допомагав. Це все Бог!

Який твій особистий формат щастя? Що робить тебе щасливим?

Я встаю щоранку і розумію, що Бог є. І щастя для мене, коли я співаю: це для мене як нібито я на небі. Ну, і моя сім'я моє щастя: тато, мама, моя наречена...

Вітаємо Аняню Удогво з днем народження та бажаємо рясних Божих благословень і великих творчих досягнень!

Також вітаємо його з прем'єрою нової пісні, яку можна побачити у цьому відео.

За матеріалами klub.life