День Біблії: як у Броварах Святе Письмо вивчають
Християнський світ
30.11.2020
До Міжнародного дня Біблії, який відзначали 29 листопада, броварчани розповіли про вплив Першої Книги в Україні на їх життя

З 1 вересня 2020 року за зверненням ГО “Духовність” та письмової підтримки батьків близько 300 учнів в шести школах Броварів почали вивчати курс за вибором “Християнська етика”, який базується на Біблії, пише poglyad.tv.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Вчителька Ольга Костянтинівна з школи №1 відзначає позитивні зміни в поведінці учнів у результаті вивчення “Християнської етики”: «Щире спілкування та обговорення тем, що є добро, а що — зло, дуже подобаються учням. А також змінюються стосунки між учителями та дітьми в кращу сторону. Важливо, що курс заснований на Біблії діти дуже гарно сприймають!»

Не всі школи обрали цей курс, однак є батьки, які також хотіли би впровадити вивчення для своїх дітей. Так, Анна Полякова, мама трьох дітей вважає: «Християнська етика — це дуже важливо, бо саме ціннісне підґрунтя освітнього процесу має бути пріоритетним напрямком шкільної освіти в державі. Століттями нищили світогляд українців, голодоморами, репресіями, руйнаціями храмів і віри калічили свідомість, підривали розуміння і значення загальнолюдських цінностей. Ми як батьки, як християни, зобов’язані дбати за світоглядний стрижень наших дітей. Курс «Християнської етики» в школах — це шлях до формування людини і громадянина. На жаль, у школі, де навчаються мої діти, цей курс не запроваджено.

У своїй же родині ми вивчаємо Біблію, проводимо «духовні години», діти змалечку відвідують Недільну школу, де вивчають Слово Боже. Наше оточення відмічає, як духовна освіта впливає на розвиток, виховання, поведінку і вчинки моїх дітей. За це я вдячна Богу!»

Читайте також: 1 грудня Верховна Рада хоче голосувати законопроект 3900, який допоможе ліквідувати «Християнську етику» та «Основи сім’ї»

Андрій Саук, один з ініціаторів молитовних сніданків в міській раді, під час яких обговорюються біблійні закони для суспільства, каже: «Коли я став депутатом міської ради, то побачив, що люди навколо, які мають схожі зі мною цінності, яких не вдалося купити чи залякати, є християнами. Саме тому з радістю підтримав проведення молитовних сніданків, які по-справжньому стали місцем порозуміння влади і опозиції. Завдяки молитовним сніданкам для себе відкрив Біблію. Бо самостійне прочитання не давало розкрити всіх сенсів, закладених в тексті».

Ірина Яворська, депутат Калинівської ОТГ, учасниця депутатських молитовних сніданків наголошує: «У повсякденній депутатській діяльності ми потребуємо підтримки та співпраці з громадою та іншими депутатами. Цього важко досягнути без любові. Саме Біблія є джерелом натхнення любити ближнього в будь-якій ситуації. Нашому народу варто вчитися партнерству, а не відчудженню. Тому молитовні сніданки є важливою площадкою для порозуміння та напрацювання спільних цінностей ОТГ».

Представник ГО “Духовність” Анатолій Лепак відзначає, чому цю унікальну книгу варто вивчати: «Біблія формувала багато успішних народів. Вона має внутрішню єдність, хоч була написана 40 авторами протягом 1600 років. Вона перекладена на більше ніж 700 мов світу, і її читають 5,6 мільярда людей. Вона існує вже понад 3500 років і не втрачає актуальності і сьогодні. Біблія змінює на краще життя людей, які вірять в Ісуса Христа як в Свого Господа і Спасителя, Який зазнав страждань за гріхи людства і воскрес із мертвих силою Всемогутнього Бога!»

Нагадаємо, що у Броварах представники різних релігійних конфесій об’єдналися в ГО “Духовність” заради здорової громади.

Джерело: poglyad.tv

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Християнський світСуспільство
Останні новини
Останні новини